• Dnes je: Štvrtok 19. septembra 2024 meniny má Konštantín

Vrátili ste šancu čistej prírode

Vrátili ste šancu čistej prírode

Zákazníci Lidla venovali už viac ako 100-tisíc eur na čistenie prírody.

25.7.2024 (SITA.sk) - Aj malá krajina akou je Slovensko môže niekedy inšpirovať tie väčšie. Jedným z úspešných príkladov je zálohovanie PET fliaš a plechoviek. Systém funguje na Slovensku od januára 2022 a doteraz bolo odovzdaných viac ako 2,3 miliardy vratných obalov, čo je viac než 90%-ná návratnosť.

Lidl od začiatku podporuje myšlienku zálohovania a pripravoval sa na ňu už dva roky vopred. Vratný automat sa nachádza v každej predajni diskontu, v 80% obchodov sú k dispozícii dokonca až dva a celkovo je ich takmer 300. Zálohovanie v Lidli je správna voľba. A to aj preto, že práve Lidl ako jediný obchod na Slovensku umožňuje zákazníkom darovať záloh na čistenie prírody. Doteraz venovali ľudia prostredníctvom Lidla viac ako 100-tisíc eur pre organizáciu Upracme Slovensko.

"Je to neuveriteľné a sme nesmierne vďační za to, že sa nájde toľko ľudí, ktorí sa dobrovoľne vzdajú svojich peňazí zo záloh a darujú ich iným neznámym dobrovoľníkom na to, aby pomohli upratať našu prírodu a okolie. Je to krásny príklad dôvery medzi ľuďmi a spojenia sa pre dobrú vec. Ďakujeme!" povedala Veronika Repiská z Upracme Slovensko.

V Lidli pri každom vrátení zálohovaných obalov dostáva zákazník na výber, či chce svoju zálohu za vrátené PET fľaše a plechovky uplatniť pri nákupe v danej predajni alebo ju chce venovať iniciatíve Upracme Slovensko. Táto organizácia podporuje dobrovoľníkov – jednotlivcov či partie kamarátov, kolegov, žiakov, susedov – aby urobili svoje okolie krajším a čistejším. Vďaka spolupráci s Lidlom organizuje množstvo aktivít naprieč celou našou krajinou. Dobrovoľníci bezplatne získajú vrecia, rukavice a ďalšie pomôcky na vyzbieranie odpadkov z prírody.

Len od začiatku roka sa do upratovania zapojilo už takmer 80 tisíc dobrovoľníkov. Zorganizovali viac ako 1300 upratovaní v rôznych kútoch Slovenska, kde sa im podarilo vyzbierať vyše 855 ton odpadu. Od začiatku partnerstva Lidla a OZ Upracme Slovensko sa vyčistilo cez 1 500 lokalít po celom Slovensku a odovzdalo takmer 800 balíčkov s upratovacími pomôckami.

"Projekt Upracme si Slovensko dosahuje výborné výsledky, čo nás veľmi teší. Je dôležité, aby sa do takýchto aktivít zapájalo čo najviac dobrovoľníkov, pretože každý z nás môže ovplyvniť v akom svete budú vyrastať naše deti. Tento projekt jednoznačne potvrdil svoj význam a veríme, že bude aj naďalej inšpirovať mnohých jednotlivcov a firmy. Našimi projektami v oblasti ochrany životného prostredia chceme predchádzať vzniku odpadov, upozorňovať na problém znečistenia a prispievať k jeho riešeniu." hovorí Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie Lidl Slovenská republika.

Lidl sa téme zálohovania venuje už od leta 2020. Vtedy svojim zákazníkom v dvoch bratislavských a košických predajniach ponúkol možnosť odovzdávať plastové obaly a plechovky v rámci projektu Bude z toho haluz a zaviazal sa venovať za každý obal 10 centov na obnovu zelene. Bilancia projektu prekvapila všetkých – bezmála 120 000 PET fliaš a plechoviek znamenalo, že bratislavský Ružinov a košická mestská časť Západ získali tisíce eur na výsadbu stromov a kríkov.

Všetky spoločensky zodpovedné projekty diskontu zákazníci nájdu na webovej stránke www.spolocenskazodpovednost.sk.

Bližšie informácie o spoločnosti Lidl Slovenská republika nájdete aj na stránkach www.lidl.sk a na sociálnych sieťach.

Facebook: https://www.facebook.com/lidlslovensko

Instagram: https://instagram.com/lidlsk/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC5oGq-pQRauK3TFdDa0ZPAQ

LinkedIn: https://sk.linkedin.com/company/lidl-slovenska-republika

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Stredu 18. september 2024

horoskopy na dnes stredu 18 september 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Stredu 18. september 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Mali by ste brzdiť svoju netrpezlivosť a radšej s pokojom dokončiť potrebné práce. Na to, na čo myslíte, máte ešte stále dosť času.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemusíte vždy všetko robiť sami. Stačí, keď oboznámite tých, ktorí vám veľmi môžu pomôcť, s problematikou. Spoločne nájdete riešenie veľmi rýchle. V tomto prípade je lepšie upustiť od nezávislosti.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Rak 22.6. - 22.7.

Vaša fantázia pracuje na plné obrátky. Máte príležitosť dotvoriť domáce alebo pracovné prostredie. Neodmietajte ani pomoc kolegov a partnera.




Všetky Horoskopy pre Stredu 18. september 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie