• Dnes je: Sobota 11. mája 2024 meniny má Blažena

Vladimír Pčolinský sa vzdal funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby

Vladimír Pčolinský sa vzdal funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby

Pčolinský mal žiadosť o vzdaní sa funkcie doručiť aj prezidentke a vláde.

14.3.2021 (Webnoviny.sk) - Vladimír Pčolinský sa vzdal funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Počas nedeľňajšieho pojednávania Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku to médiám povedala jeho právna zástupkyňa Eva Mišíková. Vladimír Pčolinský mal žiadosť o vzdaní sa funkcie podľa jej slov v nedeľu doručiť aj prezidentke a vláde Slovenskej republiky.

Nebol zbavený mlčanlivosti

Advokátka doplnila, že Vladimír Pčolinský už nechce byť činný ani vo verejnom živote. Zároveň potvrdila, že jej klient zatiaľ nebol zbavený mlčanlivosti.

Mišíková stále namieta kolúznu väzbu pre jej klienta aj dôvodnosť vznesenia obvinenia voči jeho osobe. Ako ozrejmila, na nedeľňajšom konaní na ŠTS prebehli prednesy prokurátora a obhajoby v zastúpení klienta. Prokuratúra podľa jej slov predložila ako dôkazy iba výpovede Borisa B. a Ľudovíta M. Vladimír Pčolinský sa zasa vyjadril ku všetkým skutočnostiam a na svoju obhajobu uviedol, prečo sa daného skutku nemohol dopustiť.

Čaká sa na rozhodnutie

Na otázku, prečo sa Vladimír Pčolinský vzdal funkcie riaditeľa SIS, odpovedala, že si zjavne premyslel, či vôbec má zmysel v takýchto pomeroch vykonávať túto funkciu. Nasledovať by teraz malo to, že súd sa oboznámi so všetkými vyjadreniami procesných strán a následne vyhlási rozhodnutie, či ponechá Vladimíra Pčolinského vo väzbe alebo ho prepustí zo zadržania. Samotný Vladimír Pčolinský vníma toto obvinenie podľa Mišíkovej ako diskreditáciu jeho osoby.

ŠTS v nedeľu od 10:00 rozhoduje o vzatí riaditeľa SIS do väzby. Vladimír Pčolinský čelí podozreniam, že vzal úplatok 40-tisíc eur od podnikateľa Zoroslava Kollára. Vyhlásenie rozhodnutia sa očakáva v nedeľu po 18:00.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 10. máj 2024

horoskopy na dnes piatok 10 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 10. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Čakajú vás starosti v domácnosti. Ak sa ráno pozriete na svet veselšími očami, začne sa vám dariť. Bolo by vhodné zmeniť stereotyp vášho života. Terajší vás ubíja.

Býk 21.4. - 21.5.

Pri listovaní v katalógoch zistíte, že o zaujímavé ponuky nie je núdza. Najväčším problémom sú ako zvyčajne financie. Nemali by ste sa dať nalákať na prvú ponuku, ďalšie môžu byť výhodnejšie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pokúsite sa zmeniť niektoré veci v súkromnom živote, ale narazíte na odpor. Môžete získať dobrú radu, len si nevšímajte vek osoby, ktorá s ňou príde.

Rak 22.6. - 22.7.

S partnerom sa rozprávajte na tému vašich nárokov len veľmi opatrne. Najlepšie by bolo, keby začal on sám. Obchádzajte okolo horúcej kaše tak dlho, až nevydrží a začne sám od seba.




Všetky Horoskopy pre Piatok 10. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie