• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

V pražskej nemocnici Bulovka si zamenili dve pacientky, jedna z nich pre chybu zamestnancov prišla o dieťa

V pražskej nemocnici Bulovka si zamenili dve pacientky, jedna z nich pre chybu zamestnancov prišla o dieťa

Nemocnica sa za túto ľudskú chybu a ujmu pacientke ospravedlnila.

Na gynekologickom oddelení v pražskej Fakultnej nemocnici Bulovka si zamenili pacientky v dôsledku čoho, jedna z nich podstúpila zbytočný zákrok a prišla o dieťa.

Informuje o tom portál TN.cz, ktorému to potvrdila hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová.

Nedodržali interné predpisy

Ako vysvetlila, zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku. Stalo sa tak ešte v pondelok.

Televízia CNN Prima News informovala, že zamenené pacientky sú dve cudzinky s trvalým pobytom v Česku. Žena, ktorá bola v 16. týždni tehotenstva, šla do nemocnice na bežnú kontrolu. Lekári však u nej vykonali zákrok, po ktorom potratila.

Nemocnica sa za túto ľudskú chybu a ujmu pacientke ospravedlnila.

„Za túto nešťastnú udalosť sme pacientke a celej jej rodine vyjadrili hlbokú ľútosť a ospravedlnenie a uistili ju, že urobíme všetko preto, aby vzniknutá ujma bola čo najviac zmiernená a tiež odškodnená,“ informovala hovorkyňa. Ospravedlnilo sa aj ministerstvo zdravotníctva.

Prípad bude riešiť polícia

Zamestnancov, ktorí pochybili, postavili mimo službu. Hovorkyňa nemocnice uviedla, že už začali interné vyšetrovanie a v prípade zistenia porušenia pracovných postupov vyvodia u konkrétnych ľudí osobnú zodpovednosť.


Prípad bude tiež predmetom policajného vyšetrovania. Hovorkyňa polície pre televíziu Nova uviedla, že doteraz nedostali žiadne oznámenie o tejto udalosti, ale vzhľadom na informácie zverejnené v médiách sa ňou budú zaoberať.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie