• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Už vieme, ako sa bude volať nový most cez Dunaj. O názve rozhodli ľudia v hlasovaní

Už vieme, ako sa bude volať nový most cez Dunaj. O názve rozhodli ľudia v hlasovaní

Nový most bude prepájať dve veľké časti takzvaného Dunajského súmostia – hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice D4 Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever.

Dramatické hlasovanie o názve šiesteho bratislavského mosta cez Dunaj sa skončilo. Verejnosť rozhodla, že cez Dunaj povedie Lužný most.

Vo finálnom hlasovaní zvíťazil nad Jarovským mostom a získal 69 percent hlasov.

Španielsky most vyradili

Hlasovanie prebiehalo niekoľko týždňov vo viacerých kolách a zaznamenalo aj dramatické momenty. Ministerstvo dopravy sa totiž rozhodlo vyradiť z ankety Španielsky most, ktorý získal tisíce hlasov z falošných zahraničných účtov.

V semifinálovom dueli tak vyhral Lužný most, ktorý sa vo finále stretol s Jarovským. Ten predtým zvíťazil nad Mostom M.R. Štefánika. Vo finále odovzdalo svoj hlas skoro 11-tisíc ľudí.

Už šiesty most v Bratislave

Bratislava by už budúci rok mala mať v poradí šiesty most cez Dunaj. Bude súčasťou diaľničného obchvatu okolo hlavného mesta.


Nový most bude prepájať dve veľké časti takzvaného Dunajského súmostia – hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice D4 Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever.


Súčasťou Dunajského súmostia je tzv. západné predmostie (dĺžka 785 metrov) nad Jaroveckým ramenom, hlavný most cez kajakársku dráhu (470 metrov), hlavný most ponad Dunaj (430 metrov) a tzv. východné predmostie (1 250 metrov), ktoré premosťuje aj Biskupické rameno.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie