• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Ukrajinské útoky potopili ruskú korvetu triedy Tarantul, partizáni poskytli satelitné zábery

Ukrajinské útoky potopili ruskú korvetu triedy Tarantul, partizáni poskytli satelitné zábery

Partizánske hnutie Ateš uviedlo, že objavilo potopenú korvetu triedy Tarantul v sevastopoľskej zátoke.

19.1.2024 (SITA.sk) - Ukrajinské útoky na prístav Sevastopoľ na okupovanom polostrove Krym koncom decembra potopili ruskú korvetu triedy Tarantul. Uviedli to analytici amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) na základe analýzy zozbieraných údajov. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Partizánske hnutie Ateš, v ktorom pôsobia Ukrajinci a Krymskí Tatári, vo štvrtok uviedlo, že objavilo potopenú korvetu triedy Tarantul v sevastopoľskej zátoke.

Okrem toho satelitné zábery, ktoré partizáni poskytli, potvrdzujú, že korveta sa potopila niekedy medzi 28. a 31. decembrom. Ruskí a krymskí okupační predstavitelia tvrdili, že ruskí vojaci 28. a 30. decembra odrazili ukrajinské útoky dronmi.

Analytici z ISW sú presvedčení, že potvrdenie doteraz nehláseného úspešného ukrajinského útoku naznačuje, že najnovšia kampaň útokov zo strany Ukrajiny proti okupovanému Krymu je pravdepodobne úspešnejšia, ako otvorené zdroje doteraz informovali.

Putin je zodpovedný za nezmyselné a zbytočné straty na životoch, bremeno vojny musia znášať aj obyčajní ruskí civilisti

Počas mimoriadneho zasadnutia Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov (OSN) v nadväznosti na údajný útok v ruskom Belgorode neďaleko hraníc s Ukrajinou americký predstaviteľ John Kelley uviedol, že „brutálnu vojnu Kremľa musia znášať aj obyčajní ruskí civilisti“. Referuje o tom web Kyiv Independent.

Rusko zvolalo mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN po sobotňajšom útoku na Belgorod, pri ktorom údajne zahynulo 20 ľudí vrátane dvoch detí. Zranených je údajne aj takmer 111 osôb.


Spojené štáty smútia za každým civilným životom strateným v tomto konflikte a vo všetkých konfliktoch po celom svete. Nestratili sme zo zreteľa skutočnosť, že aj obyčajní ruskí civilisti znášajú bremeno brutálnej vojny Kremľa. Tak ako v tejto rokovacej sále otvorene a na rovinu diskutujeme o problémoch, Putin by mal byť úprimný k svojmu ľudu o tom, aká je cena jeho vojny,“ povedal Kelley.

Američan zdôraznil spojitosť útoku v Belgorode s Putinovými vojnovými ambíciami a dopadmi vojny na ruský ľud.

Každý deň pokračuje invázia Kremľa na Ukrajinu a Putin je zodpovedný za nezmyselné a zbytočné straty na životoch. Toto je jeho vojna. Je to vojna, ktorú si vybral... On môže za začatie a predĺženie tejto vojny v rozpore s Chartou OSN a za straty na životoch, ktoré z toho vyplývajú,“ skonštatoval Kelley.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie