• Dnes je: Sobota 27. apríla 2024 meniny má Jaroslav

Suverenita sa podľa Fica v Európe nenosí. Za jedinú zbraň Slovenska považuje vykonávanie suverénnej zahraničnej politiky (video)

Suverenita sa podľa Fica v Európe nenosí. Za jedinú zbraň Slovenska považuje vykonávanie suverénnej zahraničnej politiky (video)

Ďalej upozornil aj na dôsledne dodržiavanie medzinárodného práva.

2.3.2024 (SITA.sk) - Jedinou zbraňou Slovenska je dôsledne dodržiavať medzinárodné právo a vykonávať suverénnu slovenskú zahraničnú politiku, orientovanú na všetky štyri svetové strany. Predseda vlády Robert Fico (predseda strany Smer-SD) to uviedol vo videu na sociálnej sieti.

Nedostatok silových prostriedkov

Slovensko podľa Fica nedisponuje silovými prostriedkami na riešenie konfliktov. Zdôraznil ale, že to všetko „pri plnom rešpektovaní našich záväzkov vyplývajúcich z členstva vo významných medzinárodných organizáciách".

„Aj za cenu, že budeme za to upaľovaní na hranici, čo teda aj sme," vyjadril sa premiér a poznamenal, že suverenita sa dnes v Európe nenosí.

Mierový samit v Španielsku

Fico poukázal na návštevu ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) v Spojených štátoch amerických, kde sa Kaliňák stretol i so svojím americkým náprotivkom. Rovnako poukázal aj na návštevu ministra zahraničných vecí Juraja Blanára (Smer-SD) v Turecku, kde sa šéf slovenskej diplomacie stretol s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

Spoločne podľa Fica diskutovali o možnostiach, ktoré by mohol priniesť pripravovaný mierový samit vo Švajčiarsku. „Plne podporujem takúto vyváženosť," uviedol Fico.

„Vedel som o tomto stretnutí a odporúčal som ministrovi, aby sa s ruským ministrom stretol," dodal.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Sobotu 27. apríl 2024

horoskopy na dnes sobotu 27 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Snažte sa o maximálnu chápavosť, určite zmiernite konflikty. V zamestnaní sa vám podarí prísť na skvelú myšlienku. Choďte tvrdo za svojím cieľom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes bude fungovať nevypočítateľnosť. Náhle zmeny by vás nemali vyviesť z miery. Venujte zvýšenú pozornosť všetkému, čo budete robiť. Postupujte pomaly a opatrne.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Sľubný deň, počas ktorého by sa vám nemali do cesty stavať väčšie prekážky. Povybavujte si veci, ktoré ste doteraz nestihli. Deň je vhodný aj na väčšie nákupy, využite výhodné ponuky.

Rak 22.6. - 22.7.

Tajomstvo, ktoré ľahkovážne zveríte nepovolanej osobe, bude zneužité proti vám. Dajte si viac záležať na vašom zovňajšku, niečo môžete získať.




Všetky Horoskopy pre Sobotu 27. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie