• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Rusko a Bielorusko dostali stopku aj pre MS v hokeji 2025, rozhodnutie IIHF má výrazný vplyv aj na slovenskú reprezentáciu

Rusko a Bielorusko dostali stopku aj pre MS v hokeji 2025, rozhodnutie IIHF má výrazný vplyv aj na slovenskú reprezentáciu

Na svojom pravidelnom zasadnutí o tom rozhodla Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

13.2.2024 (SITA.sk) - Hokejové reprezentácie Ruska a Bieloruska si nezahrajú na majstrovstvách sveta v hokeji ani na budúci rok vo švédskom Štokholme a dánskom Herningu.

Vylúčenie pre vojnu na Ukrajine

Na svojom pravidelnom zasadnutí o tom rozhodla Medzinárodná hokejová federácia (IIHF). Bielorusko zároveň prišlo o možnosť zúčastniť sa na augustovej kvalifikácii o ZOH 2026 v Miláne a Cortine dAmpezzo.

„Na základe dôkladnej analýzy sa Rada IIHF rozhodla, že opätovné začlenenie ruských a bieloruských tímov do súťaží IIHF zatiaľ nie je možné z bezpečnostného hľadiska. Rusko a Bielorusko sa preto nezúčastnia na podujatiach IIHF v sezóne 2024/2025," uvádza sa vo vyhlásení IIHF na jej oficiálnom webe.

Rusko a Bielorusko boli zo súťaží organizovaných IIHF vylúčení po vypuknutí vojnového konfliktu na Ukrajine. Obe krajiny prišli o účasť na ostatných dvoch hokejových svetových šampionátoch a nezúčastnia sa ani na tohtoročnom v českých mestách Praha a Ostrava.

Možný štart Rusov na olympiáde

Rozhodnutie Rady IIHF má výrazný vplyv aj na slovenskú hokejovú reprezentáciu. Keďže sa kvalifikačný turnaj o účasť na ZOH 2026 uskutoční v Bratislave koná v auguste tohto roka a bieloruský tím bude aj v nasledujúcej sezóne vylúčený z účinkovania na medzinárodnej scéne, nebude môcť zabojovať o štart na ZOH 2026. Slováci si tak v skupine zmerajú sily s výbermi Rakúska, Kazachstanu a Ukrajiny.

Rusi stále živia šancu na to, že si o dva roky pod piatimi kruhmi v Taliansku zahrajú. V rebríčku IIHF im stále patrí 3. pozícia, čo znamená, že by boli priebežne nasadení priamo do hlavného turnaja. IIHF však musí ich medzinárodný hokejový „reštart" odobriť zrušením zákazu účasti.

„Situáciu budeme naďalej monitorovať, pričom najneskôr v máji 2025 na zasadnutí Rady IIHF pred výročným kongresom IIHF určíme, či je bezpečné opätovné zaradenie Ruska a Bieloruska do súťažnej sezóny 2025/2026," doplnila IIHF vo svojom vyhlásení.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie