• Dnes je: Piatok 18. októbra 2024 meniny má Lukáš

Pred domom Pellegriniho prešlo BMW s dieťaťom v kukle a zbraňou v ruke, minister Šutaj Eštok ukázal video

Pred domom Pellegriniho prešlo BMW s dieťaťom v kukle a zbraňou v ruke, minister Šutaj Eštok ukázal video

Tento čin mohol skončiť fatálne, pretože príslušníci Úradu na ochranu verejných činiteľov sú v plnom nasadení a v plnej pohotovosti.

31.5.2024 (SITA.sk) - Polícia rieši prípad otca, ktorého dieťa mierilo atrapou zbraňou na dom, v ktorom býva novozvolený prezident Peter Pellegrini. Informoval o tom minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Ako uviedol, tento čin mohol skončiť fatálne, pretože príslušníci Úradu na ochranu verejných činiteľov sú v plnom nasadení a v plnej pohotovosti.  Človeka s kuklou na hlave a so zbraňou či atrapou zbrane v ruke vyhodnocuje ochranka ako bezpečnostnú hrozbu. „Pri jednom zlom pohybe tohto človeka sa situácia mohla skončiť tragicky," upozornil minister.

Bezpečnostné opatrenia

Minister priblížil celú situáciu a ukázal aj záznam z bezpečnostnej kamery pred domom Pellegriniho. Incident sa stal vo štvrtok 30. mája, keď sa krátko po 16:00 objavilo pred domom novozvoleného prezidenta auto, v ktorom sedeli dve osoby, a to jeden dospelý muž a jedno dieťa, ktoré malo na hlave kuklu a zbraň v ruke.

Dieťa mierilo priamo na dom, v ktorom býva Pellegrini.  Minister vnútra upozornil, že v tejto chvíli sú už tretí týždeň od atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zvýšené bezpečnostné opatrenia na maximum.

„Takmer všetci policajti sú v uliciach. Všetci policajti aj ochrankári Úradu na ochranu ústavných činiteľov vedia, že útok na ústavného činiteľa nie je fikciou, ale že sa stal realitou. Že v stredu pred dvomi týždňami tu spáchal jeden šialenec atentát na demokraciu. To nie je hra. To sa stalo," zdôraznil Šutaj Eštok s tým, že preto prispôsobili aj všetky postupy tomu, aby sa takéto niečo už nestalo.

Vraj išlo o hru

Minister informoval, že včerajší incident rieši polícia a muža po tomto čine polícia stotožnila. „Vedel, že ide o dom prezidenta a tvrdí, že išlo o hru," informoval šéf rezortu vnútra.

„Naozaj sa pýtam, či je niekto schopný a ochotný takto konať a ohrozovať život svoj, a čo je horšie, život vlastného dieťaťa," reagoval minister s tým, že ak sa niekto snaží testovať policajné zložky, či sú pripravené zasiahnuť, tak ho ubezpečil, že sú pripravené reagovať v zlomku sekundy.

„Ohroziť život vlastného dieťaťa len preto, že sa tu už niekto nezmestí do kože. Chcem apelovať na občanov, nech je tento šialený skutok posledným, ktorý sa otvorenou provokáciou snaží zvyšovať napätie v slovenskej spoločnosti. Sme jeden národ, jedna krajina, jedno Slovensko a všetci tu chceme žiť v pokoji, mieri, bezpečí a bez nenávisti. Nehovorme iba o tom, ale aj tým žime," uzavrel minister vnútra.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 17. október 2024

horoskopy na dnes stvrtok 17 oktober 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Stretnete sa s človekom, ku ktorému cítite veľké sympatie. Pomôže vás priviesť na lepšie myšlienky a prebudí u vás zmysel pre humor. Doprajte si trochu rozptýlenia.

Býk 21.4. - 21.5.

Z času na čas nezaškodí nejaká zmena. Pre vás to platí dvojnásobne, pretože stereotyp vás ubíja. Dnes budete mať príležitosť, ktorú by ste nemali nechať len tak. Treba len odvahu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Bude sa vám dariť, len nezabudnite na opatrné počínanie s deťmi, partnerom alebo spoločníkom. Vzniknutý konflikt by mohol mať rozsiahle následky.

Rak 22.6. - 22.7.

Daj sa do kontaktu s osobami, ktoré myslia rovnako ako vy. Spoločne môžete veľa dosiahnuť. Spontánne nápady vyžadujú neobyčajné riešenie. Netreba sa ničoho naľakať.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 17. október 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie