• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Poslanec Suja nemusí Benčíkovi zaplatiť 1000 eur za výrok o zavraždenom človeku na Ukrajine

Poslanec Suja nemusí Benčíkovi zaplatiť 1000 eur za výrok o zavraždenom človeku na Ukrajine

Na mandátový a imunitný výbor sa obrátil poslanec Miroslav Žiak s podnetom na poslancov Mareka Kotlebu a Andreja Medveckého.

16.2.2022 (Webnoviny.sk) - Nezaradený poslanec Miroslav Suja (Republika) nezaplatí pokutu 1000 eur za výrok, že poslanec Ján Benčík (klub SaS) môže za to, že na Ukrajine bol zavraždený človek. Mandátový a imunitný výbor parlamentu neodhlasoval udelenie pokuty.

Pre agentúru SITA to v stredu povedala predsedníčka výboru Anna Andrejuvová (OĽaNO). „Na výbore nás bolo dvanásť prítomných a šesť hlasovalo za. Tento návrh neprešiel. Čiže pán poslanec Suja nedostane žiadnu pokutu,“ uviedla Andrejuvová.

Obaja budú pozvaní na ďalšie rokovanie

Suja sa mal Benčíkovi ospravedlniť na aktuálnej schôdzi parlamentu za výrok o vrahovi. Namiesto toho v pléne povedal, že sa ospravedlňuje „všetkým ľuďom, ktorým pán Benčík svojím udávaním zničil život a kariéru“. Benčík dal na Suju nový podnet za výrok o udavačovi. Mandátový a imunitný výbor si oboch poslancov pozve na ďalšie rokovanie.

Výbor riešil podnet predsedu parlamentu Borisa Kollára na poslanca Suju, ktorý pri rečníckom pulte oblial vodou ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). V tomto prípade Suja dostal pokutu 1 000 eur. O tejto veci bude hlasovať parlament na ďalšej riadnej schôdzi.

Žiak dal podnet na Kotlebu a Medveckého

Výbor sa zaoberal aj podnetom poslanca Jána Szőllősa (klub OĽaNO) na nezaradeného poslanca Milana Mazureka (Republika), ktorý o ňom hovoril, že patrí k sekte. Podľa Andrejuvovej Szőllős pôsobí v Ekumenickej rade cirkví a Bratskej jednote baptistov, čo nie je sekta. Obaja poslanci boli na výbore a Mazurek sa vyjadril, že sa ospravedlňuje. Ak Szőllős potvrdí, že sa mu Mazurek ospravedlnil, tak konanie výboru nebude podľa Andrejuvovej pokračovať.

Poslanec strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Peter Krupa požiadal mandátový a imunitný výbor na zaujatie stanoviska k rozhodnutiu šéfa parlamentu, ktorým poslanec ĽSNS na základe neospravedlnených neúčastí prišiel o celý plat. Krupa sa odvoláva na potvrdenia, ktoré dodal výboru. Ten v tejto vecí rozhodne na ďalšom rokovaní.

Na výbor sa obrátil aj poslanec Miroslav Žiak (SaS). Dal podnet na poslancov Mareka Kotlebu a Andreja Medveckého (obaja ĽSNS). Išlo o incident v pléne parlamentu pri rokovaní o obrannej dohode s USA. Medvecký vtedy oblial Žiaka vodou a Marek Kotleba poslancovi SaS strhol z tváre respirátor.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie