• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Odsúdený Jozef Majský odmieta vydanie na Slovensko, chce dožiť v Česku

Odsúdený Jozef Majský odmieta vydanie na Slovensko, chce dožiť v Česku

Jozef Majský na súde uviedol, že trpí vážnym ochorením.

30.9.2020 (Webnoviny.sk) - Mestský súd v Prahe rozhoduje o návrhu krajského štátneho zástupcu na vydanie právoplatne odsúdeného Jozefa Majského na výkon trestu odňatia slobody na Slovensko. Informovala o tom portál tvnoviny.sk.

Ako ďalej uvádza spominaný web, Majský na súde skonštatoval, že je proti vydaniu na Slovensko, keďže má aj české občianstvo a chce v Česku dožiť. Pred sudcami uviedol, že trpí vážnym ochorením.

Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody.

Proti možnému rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe môže Majský podať sťažnosť, o ktorej bude následne rozhodovať Vrchný súd v Prahe. Ten už zamietol 25. augusta sťažnosť právoplatne odsúdeného podnikateľa voči rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe, ktorý ho na začiatku augusta zobral do väzby.

Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici a stále platí, že nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie