• Dnes je: Streda 26. júna 2024 meniny má Adriána

Na rozvoj športovej infraštruktúry poputuje 35 miliónov eur, majú sa rovnomerne rozdeliť medzi regióny

Na rozvoj športovej infraštruktúry poputuje 35 miliónov eur, majú sa rovnomerne rozdeliť medzi regióny

Fond na podporu športu dostal historicky najviac žiadostí, uviedol Keketi.

27.5.2024 (SITA.sk) - Na rozvoj športovej infraštruktúry poputuje vyše 35 miliónov eur. Alokácia bola navýšená o 18 miliónov eur, rozdelí sa pomerne medzi všetky regióny. Ako uviedlo Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR, prostriedky boli navýšené vzhľadom na to, že Fond na podporu športu zaznamenal v rámci výzvy určenej na rozvoj športovej infraštruktúry INFRA 4 od regiónov historický záujem.

Najväčší počet žiadostí

Fond na podporu športu dostal historicky najviac žiadostí, my sme preto navýšili rozpočet celkovo na 35,4 milióna eur, ktoré sa pomerne rozdelia do regiónov naprieč Slovenskom. Naším cieľom je rozvíjať športovú infraštruktúru tak, aby sa mladé talenty mohli rozvíjať vo všetkých kútoch Slovenska,“ vysvetlil minister Dušan Keketi (nom. SNS).

Doplnil, že podporených bolo 73 projektov. Najvyššia suma, a to vyše 5 miliónov eur by mala smerovať do Bratislavského kraja, kde bude podporených päť projektov. Nasledujú Prešovský a Banskobystrický kraj. Najviac podporených projektov, a to 13 je v Trenčianskom kraji.

Ministerstvo ocenilo i zmenu kľúča na prerozdeľovanie prostriedkov pomerne medzi regióny, v závislosti od ich veľkosti. To by malo prispieť i k znižovaniu regionálnych rozdielov, čo je deklarované i v programovom vyhlásení vlády.

Financie sa prerozdelia medzi regióny

Fond tak učinil vzhľadom na enormný záujem zo strany regiónov, eviduje 225 žiadostí v celkovej výške 79,1 milióna eur," uviedlo ministerstvo a poznamenalo, že medzi žiadosťami dominovali tie regionálne.

Kým v minulosti končilo najviac financií v bratislavskom kraji, dnes sa pomerne rozdelia medzi regióny," doplnil rezort cestovného ruchu a športu. Jeho šéf Keketi priblížil, že medzi podporenými projektmi sa nachádzajú napríklad multifunkčná hala v Rožňave, plaváreň v Liptovskom hrádku či tenisová hala v Žiline.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 25. jún 2024

horoskopy na dnes utorok 25 jun 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 25. jún 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dávajte si pozor na omyly, mali by ste potom veľa práce s ich nápravou. Možno vás potrápi trochu bolesť hlavy. Neprepínajte svoje sily, ak sa necítite vo forme, poproste o pomoc.

Býk 21.4. - 21.5.

Máte chuť aj energiu niečo tvoriť. Veľa si vás v domácnosti neužijú. Nájdete si vždy dôvod, prečo nemôžete sedieť doma. Teraz si môžete dovoliť trochu sebeckosti a myslieť na svoj prospech.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Vaši známi budú potrebovať radu a vy nesklamete. Asi pôjde o oblasť, v ktorej vynikáte. Podvečer dobre sledujte každého, kto vám vojde do cesty.

Rak 22.6. - 22.7.

Peniaze zbytočne nerozhadzujte a nešpekulujte. Môžete mať veľké straty. Opatrne s novotami. V zabehaných koľajach viete lepšie chodiť.




Všetky Horoskopy pre Utorok 25. jún 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie