• Dnes je: Sobota 11. mája 2024 meniny má Blažena

Minister Mikulec má v parlamente čeliť odvolávaniu, ale v pléne opäť chýbajú poslanci (naživo)

Minister Mikulec má v parlamente čeliť odvolávaniu, ale v pléne opäť chýbajú poslanci (naživo)

V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra je podozrivý z korupcie.

Mimoriadna schôdza parlamentu k odvolávaniu Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra bude počas septembrovej riadnej schôdze. Plénum v pondelok totiž ani druhýkrát nebolo uznášaniaschopné.

V rokovacej sále sa niečo po 10:00 prezentovalo iba 45 poslancov. Najbližšia riadna schôdza Národnej rady SR (NR SR) sa začína 16. septembra.

Mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej chce opozícia odvolať Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra, sa zatiaľ nezačala.

Plénum totiž nie je uznášaniaschopné. V rokovacej sále sa prezentovalo iba 45 poslancov. Ďalší pokus o otvorenie schôdze budú mať členovia zákonodarného orgánu o hodinu.

Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Plénum nebolo k predmetnému bodu dvakrát uznášaniaschopné ani v nedeľu 25. júla. Najprv sa prezentovalo 63 poslancov, po 30-minútovej prestávke 66 členov zákonodarného zboru.

Kollár požiadal o zvolanie koaličnej rady

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár ešte predtým požiadal o zvolanie koaličnej rady. Jediným bodom mala byť otázka ďalšieho zotrvania Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách.


Hnutie je totiž presvedčené, že veci zašli tak ďaleko, že sa to nedá ďalej zametať pod koberec. Predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský je dokonca toho názoru, že Mikulec a Kovařík by mali zo svojich funkcií odstúpiť. Naopak, ministrovi vnútra vyjadrilo podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) či strana Za ľudí.

Predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš v reakcii na to uviedol, že koaličná rada sa bude konať, keď sa Boris Kollár vráti zo zahraničia. Bližší termín však nekonkretizoval. Podľa slov ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina) tam Boris Kollár šiel „na otočku“ odniesť lieky svojej mame.

Nezvláda riadenie ministerstva

V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra je podozrivý z korupcie. Rovnako hovoria o tom, že Mikulec pri výkone svojej funkcie zneužíva právomoci a nezvláda riadenie rezortu.


„Organizačné súčasti ministerstva vnútra zodpovedné za ochranu ústavného zriadenia, verejného poriadku a bezpečnosti sú podozrivé z postupov nemajúcich obdobu v demokratickej spoločnosti a nebezpečnejších o to viac, že sú súčasťou politického boja,“ dodali. Opätovne spomínajú aj takzvaných univerzálnych svedkov.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 10. máj 2024

horoskopy na dnes piatok 10 maj 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 10. máj 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Čakajú vás starosti v domácnosti. Ak sa ráno pozriete na svet veselšími očami, začne sa vám dariť. Bolo by vhodné zmeniť stereotyp vášho života. Terajší vás ubíja.

Býk 21.4. - 21.5.

Pri listovaní v katalógoch zistíte, že o zaujímavé ponuky nie je núdza. Najväčším problémom sú ako zvyčajne financie. Nemali by ste sa dať nalákať na prvú ponuku, ďalšie môžu byť výhodnejšie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pokúsite sa zmeniť niektoré veci v súkromnom živote, ale narazíte na odpor. Môžete získať dobrú radu, len si nevšímajte vek osoby, ktorá s ňou príde.

Rak 22.6. - 22.7.

S partnerom sa rozprávajte na tému vašich nárokov len veľmi opatrne. Najlepšie by bolo, keby začal on sám. Obchádzajte okolo horúcej kaše tak dlho, až nevydrží a začne sám od seba.




Všetky Horoskopy pre Piatok 10. máj 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie