• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Minister Doležal diskutoval o križovatke D4/D1, riešil aj situáciu na vstupoch do Bratislavy

Minister Doležal diskutoval o križovatke D4/D1, riešil aj situáciu na vstupoch do Bratislavy

Lužný most počas slávnostného otvorenia. Bratislava, 26. september 2021.

Návrhy urýchlenia výstavby križovatky D4/D1 a riešenia dopravnej situácie na vstupoch do Bratislavy boli témy pracovného stretnutia ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala so zástupcami mesta Bratislava, Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), polície a starostami okolitých obcí.

Komplikácie po otvorení nových častí obchvatu

V tlačovej správe o tom informoval hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf. „Pri tejto príležitosti som položil veľmi zásadnú otázku, či si mesto, alebo mestské časti dostatočne spravili domácu úlohu. Či boli pripravení na to, že obchvat, o ktorom dlho vieme, a staval sa šesť rokov, je zrazu hotový,“ naznačil o priebehu stretnutia minister.

Otvorenie nových častí obchvatu dnes ráno skomplikovalo situáciu v bratislavských Jarovciach. Starosta Jozef Uhler navrhol úpravu križovatky, ktorou Jarovčania prechádzajú pri ceste do Bratislavy. „Máme odrezaný pripájač na diaľnicu, a tým pádom máme jedinú príjazdovú cestu do mesta. Budeme pravdepodobne hľadať riešenia, ktoré budú kombináciou viacerých opatrení, jedno univerzálne neexistuje,“ zhrnul Uhler.

Situácia je katastrofálna

Problémy hlásili minulý týždeň aj z Ivanky pri Dunaji. Dnes predniesli viacero riešení. „Ponúkli sme možnosť, či by bolo možné Starú seneckú cestu pri Metre dočasne rozšíriť na trojpruh, s tým, že smerom do Bratislavy by boli dva pruhy. Myslím si, že sa budú hľadať nejaké pragmatické riešenia, neexistuje totiž dobré riešenie,“ poznamenal starosta obce Vladimír Letenay.

Viacero nápadov prezentovali aj zástupcovia BSK či polície. Zúčastnení sa dohodli, že ich zanalyzujú a čoskoro sa stretnú opäť. „Pán minister spravil dobre, že pozval všetkých, ktorých sa to týka. Myslím si, že to pomôže veci a bude dobré, ak sa budeme stretávať na pravidelnej báze,“ zhodnotila stretnutie vicežupanka Alžbeta Ožvoldová. S ďalšími krokmi chcú zainteresovaní počkať dovtedy, kým sa otvorí celý obchvat a dopravná situácia sa stabilizuje. „Treba ale povedať, že pribudlo 60 kilometrov nových ciest. To však neznamená, že pribudlo 60-tisíc áut. Dopravná situácia v Bratislave je a aj bude katastrofálna, obchvat jej ale môže len pomôcť. Je naivné si myslieť, že zatváraním jednotlivých vetiev alebo výjazdov by sa situácia zlepšila,“ uzavrel minister dopravy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie