• Dnes je: Pondelok 16. septembra 2024 meniny má Ľudmila

Messi označil prehru so Saudskou Arábiou za tvrdú ranu, fanúšikom Argentíny adresoval prosebný odkaz

Messi označil prehru so Saudskou Arábiou za tvrdú ranu, fanúšikom Argentíny adresoval prosebný odkaz

Lionel Messi zažil trpké sklamanie hneď v prvom zápase skupinovej časti MS 2022 v Katare.

23.11.2022 (Webnoviny.sk) - Argentínska futbalová reprezentácia nepotvrdila úlohu favorita vo svojom úvodnom zápase C-skupiny na majstrovstvách sveta v Katare, výberu Saudskej Arábie prekvapilo podľahla 1:2.

Hviezdny útočník Lionel Messi poslal "albicelestes" do vedenia 1:0 už v 10. minúte z pokutového kopu, no jeho mužstvu to napokon nestačilo ani na zisk bodu. Tridsaťpäťročný hráč Paríža Saint-Germain vyjadril sklamanie z výsledku, ale verí, že v ďalších dueloch Argentínčania uspejú.

Veľká rana pre Argentínu

Výber Argentíny zaznamenal prvú prehru od júla 2019, vtedy podľahol Brazílčanom 0:2 a potom ťahal sériu 36 duelov bez prehry. Paradoxne, skorý vedúci gól do siete Saudov mu nepomohol.

"Nebolo to pre nás dobré, zmiatlo nás to. Vedeli sme, že v prvom zápase by sme nemuseli hrať tak dobre ako vieme. Bolo to ešte ťažšie, keď sme prehrávali. Je to pre nás veľká rana, lebo sme verili, že začneme turnaj víťazne a upokojíme sa. Musíme však zostať jednotní, vrátiť sa k nášmu štýlu hry a pokúsiť sa zvíťaziť," povedal Messi podľa denníka Marca.

Na ofsajdy sa nechcel vyhovárať

Sedemnásobný víťaz Zlatej lopty sa nechcel vyhovárať na pre ofsajd neuznané góly Argentíny za stavu 1:0.

"Videl som zábery a bolo to veľmi tesné. Keď ich neuznali, asi to boli jasné ofsajdy. Na to sa nemôžeme vyhovárať. Tie neuznané góly prišli v čase, keď sme si mysleli, že si vytvoríme ešte veľa šancí. Robili sme chyby v tom, že sme išli priamo na bránku namiesto toho, aby sme využívali kraje. Vedeli sme, že budú vysoko brániť a trochu sme sa chytili do ich pasce," skonštatoval Messi, ktorý sa nevzdáva sna o zisku titulu svetového šampióna.

"Fanúšikom odkazujem, aby zostali pokojní. Vieme, že je to veľké sklamanie a že to bolí, ale musíme stále veriť. Potrebujeme, aby ľudia naďalej verili, že tento tím ich nesklame. Pokúsime sa zvíťaziť nad Mexikom," doplnil Lionel Messi, ktorý štartuje už na piatom svetovom šampionáte a skórovať sa mu podarilo na štvrtom.


Pred Katarom 2022 strelil gól aj v Rusku 2018, Brazílii 2014 a Nemecku 2006. Gólovo naprázdno vyšiel v JAR 2010. V sobotu čaká na výber Argentíny duel proti Mexičanom a v stredu 30.11. si zmerajú sily s Poliakmi.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Španieli nechcú masový turizmus, až tretina obyvateľov sa sťažuje na príliš veľa zahraničných návštevníkov

spanieli nechcu masovy turizmus az tretina obyvatelov sa stazuje na prilis vela zahranicnych navstevnikov

16.9.2024 (SITA.sk) - Tretina ľudí v Španielsku tvrdí, že ich miestna oblasť má príliš veľa medzinárodných návštevníkov. Ako referuje web The Guardian, vyplýva to z celoeurópskeho prieskumu, ktorý zistil, že väčšina ľudí na kontinente nechce nadmerný turizmus.

Na problém masového turizmu upozorňujú viaceré európske lokality ako Benátky, Barcelona, Santorini či Kanárske ostrovy.

Negatívny názor na zahraničných návštevníkov

Prieskum v Dánsku, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Švédsku a Spojenom kráľovstve zistil, že Španielsko je krajinou, ktorá tento problém pociťuje najviac, pričom 32 % respondentov uviedlo, že v ich oblasti je teraz príliš veľa zahraničných cestujúcich. Približne 28 % ľudí v Španielsku tiež prejavilo negatívny názor na zahraničných návštevníkov.

Pre porovnanie, vo Francúzsku 18 % opýtaných ľudí uviedlo, že majú pocit, že tam, kde žijú, je príliš veľa medzinárodných turistov a 16 % uviedlo, že majú zlú mienku o zahraničných návštevníkoch. Zodpovedajúce čísla v Taliansku boli 16 % a 11 % a v Nemecku to bolo 13 % a 14 %.

Krátkodobé dovolenkové prenájmy

Pripisujú mu to, že preň existuje menej možností bývania pre miestnych a "nafukuje" to výšku nájomného a ceny nehnuteľností na takú úroveň, akú si mnohí obyvatelia nemôžu dovoliť.

Prieskum ukázal, že viac ako tretina Španielov (37 %) mala pocit, že sektor krátkodobých dovolenkových prenájmov prináša viac škody ako úžitku a 45 % uviedlo, že má naň negatívny názor.

V Spojenom kráľovstve malo 33 % negatívny názor na tento sektor, nasledovalo 30 % v Taliansku, 28 % vo Francúzsku, 24 % v Dánsku a 21 % v Nemecku. Názory na hotelový priemysel však boli vo všetkých skúmaných krajinách veľmi priaznivé - pohybovali sa od 69 % do 73 %.


Počasie