• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Kvalitné kartónové krabice a ich prekvapivé všestranné využitie

Kvalitné kartónové krabice a ich prekvapivé všestranné využitie

Menšie či väčšie krabice stoja len niekoľko centov, ale dokážete ich premeniť na niečo originálne. Keďže ide o papier, nakoniec ich môžete recyklovať.

Často si ani len neuvedomujeme, ako na prvý pohľad jednoduché, ale dôležité veci robia náš život ľahším.

Zaradiť do tejto kategórie môžeme aj kartónové krabice, ktoré sú nevyhnutné pri posielaní rôzneho tovaru či sťahovaní, a dajú sa zároveň využiť aj kreatívnejšie a praktickejšie.

Papierové krabice majú naozaj všestranné využitie, nezáleží na tom, či sú staré alebo si na majstrovanie zaobstaráte nové.

Čo všetko sa z nich dá vyrobiť?

Úložný box z pevnej kartónovej krabice

Patríte k ľuďom, ktorí si radi vyrábajú originálne doplnky do domácnosti? V tom prípade vám pevné kartónové krabice poslúžia nielen na sťahovanie, ale aj ako úložné boxy, ktoré sa hodia v obývačke, detskej izbe aj v šatníku. Krabice môžete oblepiť pekným baliacim papierom, kusmi látky, omotať ich hrubším špagátom alebo ich pomaľovať.

Pre pohodlnejšiu manipuláciu sa na krabicu dajú pomocou cvočkov pripevniť aj ušká, napríklad z látky alebo umelej kože. Papierové krabice rôznych veľkostí sú cenovo dostupné a v kombinácií s vašou kreativitou môžete mať pekné úložné boxy za pár eur.

Podložky pod pohár alebo prestieranie

Z kartónových krabíc vystrihnite kruhy, štvorec alebo akýkoľvek tvar, ktorý sa vám páči. Budúce podložky pod pohár môžete potiahnuť látkou alebo papierom. Rovnako si môžete vyrobiť aj prestieranie, ktoré sa môže hodiť nielen doma ale aj na chalupe.

Domček pre deti

Áno, domček pre deti sa dá kúpiť, ale z kartónových krabíc môžete vyrobiť originálnejší, väčší a krajší - presne podľa predstáv vášho potomka. Navyše, ak táto hračka vaše dieťa po niekoľkých dňoch omrzí, nemusí vám byť ľúto za utratenými peniazmi. Dokonca z neho môžete spraviť inú hračku ako detskú kuchynku, hudobný nástroj alebo skrýšu pre vášho domáceho miláčika.


Ako vidíte, bežné veci do domácnosti si jednoducho vyrobíte aj sami a do procesu môžete zapojiť aj deti. Menšie či väčšie krabice stoja len niekoľko centov, ale dokážete ich premeniť na niečo originálne. Keďže ide o papier, nakoniec ich môžete recyklovať.




Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie