• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Korčok označil útok na Fica za bezprecedentný čin. Vyzýva politikov, aby začali konať a nesedeli na sociálnych sieťach (video)

Korčok označil útok na Fica za bezprecedentný čin. Vyzýva politikov, aby začali konať a nesedeli na sociálnych sieťach (video)

Poukázal i na koaličných politikov, ktorí podľa neho bičujú emócie.

15.5.2024 (SITA.sk) - Neúspešný prezidentský kandidát Ivan Korčok označil atentát na premiéra Roberta Fica za hroznú vec a bezprecedentný čin.

Premiérovi praje veľa síl

Očakáva, že to pravdepodobne veľmi zmení spoločnosť. Prejavy násilia, fyzického i verbálneho, dôrazne odsúdil. Ficovi poprial veľa síl, aby to všetko zvládol.

„Chcem ale štátnym orgánom pripomenúť, že to je mimoriadny bezpečnostný incident. Preto v tejto situácii majú štátne inštitúcie okamžite konať a informovať," dodal.

Koalícia bičuje emócie

„Kde je okamžité zvolanie Bezpečnostnej rady, kde je Úrad na ochranu ústavných činiteľov, aby informoval, čo sa presne stalo a kde je minister vnútra?," spytoval sa.

„Zatiaľ evidentne všetci sedia na sociálnych sieťach a vyžívajú sa v beletrii na facebooku," poznamenal. Vyzval ich, aby začali konať tak, ako im zákon ukladá v takýchto situáciách.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje útok na predsedu vlády za neakceptovateľný.


Súčasne tvrdí, že postrelenie premiéra je vyvrcholením nálad, ktoré sú v spoločnosti živené. „Je to prejav nenávisti. Je to prejav útoku nielen na človeka, ale ako na predsedu vlády je to útok na samotnú podstatu štátnosti,“ uviedol vo videu na sociálnej sieti.

Avizoval, že orgány činné v trestnom konaní budú na atentát na predsedu vlády „nekompromisne“ reagovať. „Budú vykonané všetky úkony, aby páchateľ tohto ohavného skutku bol nekompromisne a spravodlivo potrestaný. Predsedovi vlády SR prajem skoré uzdravenie,“ povedal v závere.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie