• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Investície do obranného priemyslu, ako aj výcviku vojakov sú vkladom do našich obranných kapacít

Investície do obranného priemyslu, ako aj výcviku vojakov sú vkladom do našich obranných kapacít

Samohybná húfnica Zuzana 2.

Investície do obranného priemyslu, ako aj výcviku vojakov sú vkladom do našich obranných kapacít. Uvádza to Ministerstvo obrany SR v súvislosti s návštevou štátneho tajomníka ministerstva obrany Mariana Majera viacerých podnikov domáceho obranného priemyslu a vojenského výcvikového priestoru v Kamenici nad Cirochou na východe Slovenska.

Ako informovalo Ministerstvo obrany SR na sociálnej sieti, Majer navštívil v Moldave nad Bodovou Majer opravárenský podnik Konštrukta-Defence, kde sa opravuje a modernizuje vojenská technika pre Ozbrojené sily SR.

V podniku sa už naplno využívajú novozrekonštruované výrobné haly a v krátkom čase tam vybudujú aj servisné stredisko pre obrnené vozidlá 8 x 8 Patria, ktoré Slovenská republika obstarala pre potreby napĺňania záväzku budovania ťažkej brigády.

Rozširovanie výroby sa bude týkať aj výrobnej prevádzky ZVS holding v Snine, kde sa vyrába telo pre 155 mm muníciu pre húfnice. V meste tak vniknú nové pracovné miesta. Štátny tajomník ministerstva obrany navštívil aj vojenský výcvikový priestor v Kamenici nad Cirochou, kde v spolupráci s Armádou Českej republiky aktuálne prebieha vojenské cvičenie – Clear Sign 2022.


Do infraštruktúry tamojších priestorov sú taktiež plánované investície, vďaka ktorým sa vytvoria vojakom ešte väčšie možnosti na kvalitnú prípravu a výcvik.


Odporúčame:

Počasie na 10 dní


počasie

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie