• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Cestovatelia z Európy mieria na leto najmä do Španielska, Slováci skôr do Grécka

Cestovatelia z Európy mieria na leto najmä do Španielska, Slováci skôr do Grécka

Cestovateľské obmedzenia, ktoré priniesla pandémia, dlhodobo vplývajú na záujem o dovolenku na Slovensku

7.6.2021 (Webnoviny.sk) - Európski cestovatelia sa tento rok v lete rozhodli hlavne pre španielske destinácie.

Vyplýva to z dát spoločnosti Kiwi.com, ktorá v apríli a máji zaznamenala viac ako 40 miliónov vyhľadávaní ciest do Španielska, a to na obdobie od tohtoročného júna do septembra.

Slováci v rovnakom období najčastejšie vyhľadávali cesty do Grécka, nasledovalo Španielsko a Taliansko. Španielsko dominuje v počte rezervácií naprieč Európou, na druhej priečke sa umiestnilo Taliansko, ďalej Grécko, Francúzsko a Portugalsko.

Vyhľadávané destinácie

V porovnaní so Španielskom sú počty vyhľadávaní iných stredomorských krajín v rovnakom období podstatne nižšie.

Taliansko a Grécko zaznamenali zhodne po 23 miliónoch vyhľadávaní, Francúzsko celkovo 20 miliónov, Portugalsko 14 miliónov a Turecko celkovo 12 miliónov vyhľadávaní.

Dáta Kiwi.com naznačujú, že medzi európske národy, ktoré aktuálne najčastejšie vyrážajú do Španielska, patria Francúzi, Česi, Taliani, Nemci a Angličania. V priemere minú za cestu uskutočnenú v rozmedzí dvoch týždňov okolo 308 eur.

Cestovateľské obmedzenia

Cestovateľské obmedzenia, ktoré priniesla pandémia, dlhodobo vplývajú na záujem o dovolenku na Slovensku,“ vysvetľuje riaditeľka Customer Experience v Kiwi.com Eliška Řezníček Dočkalová.


So stabilizáciou situácie v Európe a blížiacimi sa prázdninami rastie záujem o typické letné destinácie ako sú Grécko, Španielsko, Taliansko alebo aj Francúzsko a Portugalsko.


Slovenskí cestovatelia majú podľa nej možnosť vycestovať do Stredomoria dokonca za výhodné ceny, keďže celkovo sa ceny leteniek držia stále nízko.

Kombinácie letov

Spoločnosť Kiwi.com bola založená v roku 2012 Oliverom Dlouhým a Jozefom Képesim. Travel-tech spoločnosť umožňuje užívateľom kombinovať lety a pozemnú dopravu s viac než 800 dopravcami, vrátane tých, ktorí spolu štandardne nespolupracujú.


Na Kiwi.com sa denne uskutoční cez 100 miliónov vyhľadávaní. Spoločnosť celosvetovo zamestnáva 2 000 ľudí.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie