• Dnes je: Pondelok 16. septembra 2024 meniny má Ľudmila

Český exposlanec Feri je vinný, za znásilnenie dostal tri roky väzenia

Český exposlanec Feri je vinný, za znásilnenie dostal tri roky väzenia

Rozsudok však nie je právoplatný a Feri sa okamžite odvolal.

2.11.2023 (SITA.sk) - Súd v Prahe vo štvrtok uznal českého exposlanca Dominika Feriho vinným z dvoch znásilnení a jedného pokusu oň a odsúdil ho na tri roky odňatia slobody.

Rozsudok nie je právoplatný a Feri sa okamžite odvolal. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Feri dostal trest, ktorý pre neho požadovala štátna zástupkyňa. Okrem trestu odňatia slobody súd Ferimu nariadil zaplatiť odškodnenie poškodeným vo výške dovedna 510-tisíc korún.

Pán obžalovaný trestnú činnosť poprel. Sexuálne aktivity s poškodenými pripustil, avšak s tým, že to bolo vo všetkých prípadoch plne konsenzuálne. Vykonaným dokazovaním ale súd vzal za preukázané, že sa sexuálneho násilia dopustil voči všetkým poškodeným, poškodené mu súhlas k takýmto aktivitám nedali, naopak im boli nepríjemné a odmietali ich, čo mu dali najavo, a muselo to byť jasné aj z ich odmietavého správania," uviedla sudkyňa v odôvodnení rozsudku.

Žaloba sa týkala znásilnenia vtedy neplnoletého dievčaťa, znásilnenia ďalšej ženy a pokusu o sexuálny útok voči stážistke na pôde Poslaneckej snemovne. Bývalý poslanec strany TOP 09 vinu odmieta s tým, že sú to výmysly.

Viac k téme: Odškodnenie, Rozsudok, Súdy, Znásilnenie
Zdroj: SITA.sk - Český exposlanec Feri je vinný, za znásilnenie dostal tri roky väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Španieli nechcú masový turizmus, až tretina obyvateľov sa sťažuje na príliš veľa zahraničných návštevníkov

spanieli nechcu masovy turizmus az tretina obyvatelov sa stazuje na prilis vela zahranicnych navstevnikov

16.9.2024 (SITA.sk) - Tretina ľudí v Španielsku tvrdí, že ich miestna oblasť má príliš veľa medzinárodných návštevníkov. Ako referuje web The Guardian, vyplýva to z celoeurópskeho prieskumu, ktorý zistil, že väčšina ľudí na kontinente nechce nadmerný turizmus.

Na problém masového turizmu upozorňujú viaceré európske lokality ako Benátky, Barcelona, Santorini či Kanárske ostrovy.

Negatívny názor na zahraničných návštevníkov

Prieskum v Dánsku, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Švédsku a Spojenom kráľovstve zistil, že Španielsko je krajinou, ktorá tento problém pociťuje najviac, pričom 32 % respondentov uviedlo, že v ich oblasti je teraz príliš veľa zahraničných cestujúcich. Približne 28 % ľudí v Španielsku tiež prejavilo negatívny názor na zahraničných návštevníkov.

Pre porovnanie, vo Francúzsku 18 % opýtaných ľudí uviedlo, že majú pocit, že tam, kde žijú, je príliš veľa medzinárodných turistov a 16 % uviedlo, že majú zlú mienku o zahraničných návštevníkoch. Zodpovedajúce čísla v Taliansku boli 16 % a 11 % a v Nemecku to bolo 13 % a 14 %.

Krátkodobé dovolenkové prenájmy

Pripisujú mu to, že preň existuje menej možností bývania pre miestnych a "nafukuje" to výšku nájomného a ceny nehnuteľností na takú úroveň, akú si mnohí obyvatelia nemôžu dovoliť.

Prieskum ukázal, že viac ako tretina Španielov (37 %) mala pocit, že sektor krátkodobých dovolenkových prenájmov prináša viac škody ako úžitku a 45 % uviedlo, že má naň negatívny názor.

V Spojenom kráľovstve malo 33 % negatívny názor na tento sektor, nasledovalo 30 % v Taliansku, 28 % vo Francúzsku, 24 % v Dánsku a 21 % v Nemecku. Názory na hotelový priemysel však boli vo všetkých skúmaných krajinách veľmi priaznivé - pohybovali sa od 69 % do 73 %.


Počasie