• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

8 mladých ľudí, 2 trasy, 1 Európa: Ďalšia zastávka Slovensko

8 mladých ľudí, 2 trasy, 1 Európa: Ďalšia zastávka Slovensko

12.9.2019 (Webnoviny.sk) - Od 23. 8. do 29. 9. cestuje 8 mladých ľudí po Európe. Počas 5-týždňového dobrodružstva spoznajú cestou karavanom vyše 30 regiónov Európy, vrátane toho nášho!

Dva tímy, pričom v každom sú 4 ľudia, cestujú po dvoch rôznych trasách, aby skúmali neznáme miesta, spoznávali nových ľudí a objavovali lokálne iniciatívy podporované Európskou úniou. Road Trip je aj ich osobnou cestou, na ktorej rozvíjajú svoje zručnosti a testujú svoje limity.

Team Calma – to sú Panos, Olga, Wijnand a Selina - pomaly smeruje na východné Slovensko. Strávia tu 3 dni, od 14. do 16. septembra, kde okrem iného navštívia mesto Poprad či obec Spišský Hrhov.

Lokálne vychytávky a sociálne podnikanie na severovýchode Slovenska

14.09.2019 pricestujú mladí ľudia do Popradu. Tu sa stretnú so známym slovenským cestovateľom a bloggerom Milanom Bez Mapy. Milan spustil cez svoje sociálne médiá anketu, v ktorej fanúšikovia píšu svoje tipu, ako čo najlepšie stráviť večer v Poprade. Spoločne s Milanom sa 4 naši cestovatelia dozvedia viac o regionálnej kultúre, gastronómii a objavia zaujímavé a tajomné miesta tohto mesta.

16.09.2019 sa naši cestovatelia presunú do Spišského Hrhova, aby sa dozvedeli viac o úspešnom projekte rómskej integrácie a o miestnych komunitách. Stretnú sa tu so starostom obce, Vladimírom Ledeckým, aby spoločne diskutovali o lokálnych príležitostiach integrácie Rómov v regióne. Spišský Hrhov je známy svojou spoluprácou s rómskym obyvateľstvom. Mladý tím navštívi rómsku komunitu v domácnostiach a na základnej škole, čím sa o úspechu tohto projektu môže presvedčiť na vlastné oči.

Z jedného ostrova na druhý. Jeden tím cestuje z fínskeho ?landu na Kanárske ostrovy. Ten druhý z Írska na Cyprus. So sloganom ‘Čo je nové, Európa? zdieľajú cestovatelia svoje skúsenosti na webovej stránke Road Trip Project a na sociálnych sieťach, čím podporujú celoeurópsky dialóg. Ich príbehy vychádzajú z konkrétneho miesta a tvoria súbor inšpiratívnych podnetov o ľuďoch a oblastiach, vďaka ktorým je Európa jedinečná.

Zoznámte sa s tímom


Každý člen tímu sa robí niečo iné. Jeden natáča, iný píše či fotografuje a ďalší rád prezentuje. Ôsmi cestovatelia boli vybratí spomedzi stoviek uchádzačov v rámci celoeurópskej výzvy, ktorá bola zverejnená v júni 2019.


Tím, ktorý sa zastaví aj na Slovensku, sú:


Panos – 23-ročný Cyperčan, ktorý vždy sa na život pozerá vždy z pozitívnej stránky. V tíme má úlohu redaktora.


Olga – 19–ročná poľská spisovateľka a textárka, ktorú nadchýna umenie a veda.


O video sa stará 26-ročný dokumentarista Wijnand z Holandska, ktorý sa pred rokom stal zarytým vegetariánom.


Selina má 22 rokov a pochádza z Nemecka. Práve získala titul bakalára v žurnalistike a v tíme bude mať na starosť fotografovanie. Má zelené srdce a vášnivo sa venuje sociálnym a ekologickým témam.

O projekte


Projekt Road Trip je aktivita Európskej komisie, konkrétne jej Oddelenia pre regionálnu a urbanistickú politiku EÚ. V roku 2019 vedieme cestovateľov po dvoch trasách križujúcich Európu súbežne z jedného ostrova na druhý.


———————————————————————–


webová stránka Road Trip Project: roadtriproject.eu


Facebook: @EUinmyregion


Instagram: euinmyregion


Youtube: EUinmyRegion


Chcete vedieť viac o zážitkoch cestovateľov v rámci projektu Road Trip? Radi vám poskytneme ďalšie informácie a dohodneme rozhovor. Prosím, kontaktujte:


Vladimíra Bunčáková, Seesame, buncakova@seesame.com, 0915 497 001.


Inzercia

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie