• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Zrážky spôsobili problémy na turistických chodníkoch v Tatrách, viaceré sú úplne nepriechodné

Zrážky spôsobili problémy na turistických chodníkoch v Tatrách, viaceré sú úplne nepriechodné

Nepriechodný je napríklad turistický chodník z Vyšných Hágov k Batizovskému plesu.

23.6.2020 (Webnoviny.sk) - Intenzívne zrážky, ktoré zasiahli Slovensko v uplynulých dňoch, spôsobili problémy aj na značkovaných turistických chodníkoch v Tatranskom národnom parku (TANAP). Ako informovala hovorkyňa Štátnych lesov TANAPu Martina Petránová, viaceré z úsekov zaliala voda, sú úplne nepriechodné, prípadne cez ne turisti prejdú len s ťažkosťami.

Chodník zmenený na horskú riavu

Nepriechodný je napríklad turistický chodník, ktorý vedie z Vyšných Hágov k Batizovskému plesu. Žlto značenú trasu zmenili intenzívne lejaky doslova na horskú riavu. Voda zaplavila tiež úsek červeno značenej Tatranskej magistrály v okolí Batizovského plesa,“ priblížila Petránová.

Pracovníci Strediska terénnych služieb Štátnych lesov TANAPu, ako aj zamestnanci jednotlivých ochranných obvodov si turistické trasy postupne prechádzajú a mapujú škody, ktoré výdatné dažde spôsobili. Je pravdepodobné, že dočasne budú nepriechodné, respektíve ťažšie priechodné i ďalšie úseky turistických chodníkov.

Hoci nie je nič výnimočné, že v čase intenzívnych lejakov niektoré turistické chodníky zaplaví voda, návštevníkov Tatranského národného parku prosíme, aby mysleli na svoju bezpečnosť, zbytočne neriskovali a radšej si naplánovali túru v priaznivejšom počasí,“ uviedla hovorkyňa.

Na obmedzenia upozornia tabule

V prípade, že sa chystajú na výlet do oblasti Tatranskej Javoriny, mali by pamätať aj na uzáveru zeleno značeného turistického chodníka, ktorý vedie Javorovou dolinou do/zo sedla Sedielko. „Trasu boli Štátne lesy TANAPu ako správca turistických chodníkov na území Tatranského a Pieninského národného parku nútené uzavrieť z dôvodu bezpečnosti, keďže v jej okolí sa nachádzajú suché stromy, ktoré by mohli ohroziť životy turistov,“ dodala Petránová.

Na obmedzenia návštevníkov Tatier upozornia aj informačné tabule osadené priamo v teréne. Informovať turistickú verejnosť budú Štátne lesy TANAPu i prostredníctvom svojej webstránky www.lesytanap.sk alebo facebookového profilu.

Viac k téme: silné dažde, TANAP Tatranský národný park, turistika

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie