• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Žiadostí bolo viac ako nových bytov. Ďalšia výstavba je potrebná, tvrdí primátor Vysokých Tatier

Žiadostí bolo viac ako nových bytov. Ďalšia výstavba je potrebná, tvrdí primátor Vysokých Tatier

Celková cena oboch bytových domov nepresiahla 3 milióny eur.

30.4.2020 (Webnoviny.sk) - Bytové domy v Tatranskej Lomnici Jelša a Osika v stredu primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš prestrihnutím pásky a odovzdaním kľúčov oficiálne uviedol do užívania. Nových 48 nájomných bytov pozná svojich majiteľov.

„Uvedomujem si, že prideliť byty všetkým žiadateľom, je prakticky nemožné. Z doručených 279 žiadostí sme nevyhoveli logicky všetkým a preto si myslím, že ďalšia výstavba je viac ako potrebná,“ povedal Mokoš.

Výstavba bytových domov bola financovaná najmä z úveru Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) v sume takmer dvoch miliónov eur, ďalších 870-tisíc bolo financovaných z dotácie ministerstva a zvyšok bolo hradených z vlastných zdrojov mesta.

K bytovým domom pribudlo detské ihrisko a vybudovalo sa 54 parkovacích miest, z toho dve pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu.

„Aj pre vysoký počtet záujemcov mesto dlhodobo hľadá spôsoby ako ľuďom zabezpečiť nájomné bývanie a riešiť tak ich nevýhodnú sociálnu situáciu,“ uviedla Martina Birková z kancelárie prednostu mestského úradu Vysoké Tatry s tým, že v bytových domoch Jelša a Osika, v ktorých je aj výťah, sa nachádza spolu 48 bytov, a to na piatich podlažiach.

Stavebné povolenie bolo vydané začiatkom roku 2017 a bytové domy boli skolaudované 16. apríla tohto roka. Na prvom nadzemnom poschodí sa nachádzajú štyri dvojizbové byty a na ostatných podlažiach sú aj jednoizbové byty.

Viac k téme: nájomné byty

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa


Počasie