• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Žiadna koronakatastrofa sa podľa Sulíka nekoná, ale množstvo reštaurácií a predajní pôjde do krachu

Žiadna koronakatastrofa sa podľa Sulíka nekoná, ale množstvo reštaurácií a predajní pôjde do krachu

Minister hospodárstva Richard Sulík bude na krízovom štábe presadzovať ďalšie uvoľňovanie ekonomiky.

28.4.2020 (Webnoviny.sk) - Štát pokročil v príprave návrhu, ktorým by mal pomôcť prevádzkovateľom zatvorených reštaurácií či obchodov s platením nájomného.

"Speje to k tomu, že dúfam, že budúci týždeň konečne uzavrieme odškodnenie maloobchodných prevádzok, čo sa týka nájmu. Tak, ako to vyzerá, som presvedčený, že to bude kvalitná dohoda. Samozrejme, musí prejsť vládou," povedal po utorkovom rokovaní kabinetu minister hospodárstva Richard Sulík.

Zároveň potvrdil, že na krízovom štábe bude presadzovať ďalšie uvoľňovanie ekonomiky. Podľa neho nepriniesli veľkonočné sviatky zhoršenie situácie. "Žiadna katastrofa sa nekoná, čo sa týka korony, avšak koná sa katastrofa, čo sa týka predajní a reštaurácií, ktoré sú stále ešte zatvorené" vyhlásil Sulík. Kritizoval obmedzenie otvorenia obchodov na výmeru 300 metrov štvorcových.


Škodí to podľa neho aktuálne najmä nábytkárskym firmám, keďže rozloha ich predajní je nad uvedený limit a musia byť stále zatvorené. Minimálne dve už podľa neho avizujú veľké ťažkosti, pričom jedna prevádzkuje 17 a druhá 15 predajní.


Šéf rezortu hospodárstva pripomenul, že počet nakazených klesá. "Nikto súdny nemôže byť ľahostajný k tomu, že nám množstvo reštaurácii alebo predajní pôjde do krachu," skonštatoval.


Podľa neho by sme nemali robiť z korony "modlu". Vždy sa údajne dajú nájsť dôvody na to, aby sme s ďalším uvoľňovaním počkali. "My môžeme čakať až na svätého Dindiho, ale problém je, že reálny ekonomický život nepočká," uzavrel Sulík.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie