• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Žiadatelia o dotácie v národných parkoch sa môžu zúčastňovať informačných seminárov

Žiadatelia o dotácie v národných parkoch sa môžu zúčastňovať informačných seminárov

Rezort životného prostredia spustil sériu informačných seminárov pre žiadateľov o financie z Plánu obnovy a odolnosti priamo v regiónoch, kde sa nachádzajú národné parky (NP).

Ministerstvo pripomína, že pre rozvoj mäkkého turizmu v národných parkoch Muránska planina a Poloniny je pripravených viac ako 20 miliónov eur.

V tlačovej správe o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia SR (MŽP SR).

Úspešné čerpanie miliónov eur

Odborníci z envirorezortu tieto regióny priamo navštívia a žiadateľom o financie osobne vysvetlia, ako postupovať pri vypĺňaní žiadostí.


„Cieľom informačných seminárov je, aby žiadatelia splnili všetky potrebné náležitosti pre úspešné čerpanie miliónov eur z Plánu obnovy a odolnosti SR,“ spresnil komunikačný odbor envirorezortu.

Výzvy a oboznámenie žiadateľov

Seminár pre projekty v NP Muránska planina sa uskutoční v stredu 4. mája na adrese Muráň 355 a seminár pre projekty v NP Poloniny sa uskutoční vo štvrtok 5. mája v Kaštieli v Snine.


„Súčasťou oboch podujatí bude predstavenie výziev, oboznámenie potenciálnych žiadateľov s jednotlivými časťami formulára žiadosti a formulára rozpočtu, či diskusia ku konkrétnym príkladom aktivít zo strany pripravovateľov projektov,“ uvádza MŽP SR.


Dodáva, že minimálna výška podpory pre jeden projekt v NP Muránska planina bude 50-tisíc eur, v NP Poloniny 30-tisíc eur. Maximálna výška dotácie nebola stanovená a podporené projekty budú financované až do výšky 100 percent výdavkov na oprávnené aktivity.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie