• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Žiadateľ o hypotéku po osobnom bankrote je pre banku vysoko rizikový

Žiadateľ o hypotéku po osobnom bankrote je pre banku vysoko rizikový

Podmienkou osobného bankrotu je, že musí byť voči osobe vedené exekučné konanie.

Je bežné, že banka vyhľadáva a využíva podrobné informácie o žiadateľovi o hypotéku a dôsledne si preverí jeho aktuálnu finančnú bonitu a rovnako aj jeho finančnú históriu.

Rozhodujúcimi sú dáta z úverových registrov. Podľa analytičky Finančného kompasu Ivety Hudákovej na schvaľovací proces pri žiadosti o hypotéku má vplyv aj osobný bankrot.

Domáhať sa zbavenia dlhov cez osobný bankrot je možné iba raz za desať rokov, ale zároveň celých desať rokov je klient dohľadateľný v registri úpadcov, kde si ho môže vyhľadať banka pri prípadnej žiadosti o hypotéku.

„Banka skôr poskytne hypotéku dlžníkovi v exekúcii ako dlžníkovi v osobnom bankrote,“ hovorí Hudáková. Ak je dlžník v exekúcií, je podľa nej vysoká šanca vymôcť aspoň časť dlhu od neplatiča. Ak dlžník svoje dlhy vyplatí, exekúciu je exekútor povinný ukončiť. Ak neišlo o exekúcie z dôvodu nesplácania úverov, je šanca, že banka mu schváli úver vrátane hypotéky.


Od 1. januára 2020 je možné podať žiadosť o osobný bankrot len v prípade, ak je voči osobe vedené exekučné konanie dlhšie ako jeden rok. Podmienkou osobného bankrotu je, že musí byť voči osobe vedené exekučné konanie. Osoba musí byť platobne neschopná, teda nie je schopná plniť 180 dní po lehote splatnosti aspoň jeden peňažný záväzok.

Väčšina Slovákov vlastní bývanie bez hypotéky, je to pozostatok minulého režimu

Ľudia s malým príjmom si zaslúžia nižšie odvody, INEKO má pre vládu niekoľko návrhov

Rok 2021 má byť pre banky zlý. Dotkne sa to ich klientov?

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie