• Dnes je: Sobota 27. júla 2024 meniny má Božena

Ženy pracujúce v Tescu majú odteraz v práci dámske hygienické potreby zadarmo

Ženy pracujúce v Tescu majú odteraz v práci dámske hygienické potreby zadarmo

Tescu záleží na pohodlí a zdraví svojich kolegýň, preto prišlo s unikátnym benefitom.

19.10.2023 (SITA.sk) - Od októbra im reťazec poskytuje dámske hygienické potreby úplne zadarmo vo všetkých svojich prevádzkach. Spoločnosť Tesco je jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov na Slovensku s takmer 8-tisíc zamestnancami, pričom až 71 % z nich sú kolegyne – ženy.

Tesco bezplatne zabezpečuje intímne hygienické potreby na dámskych toaletách pre aktuálnu potrebu kolegýň na celom Slovensku vrátane obchodov, distribučných centier a centrálnej kancelárie.

Reťazcu záleží na podpore žien, preto sa v rámci svojej stratégie v oblasti diverzity a inklúzie sústreďuje napríklad na rovnosť v odmeňovaní, vyrovnávanie rodového rozdielu v odmeňovaní, tzv. gender pay gap, kariérnu podporu kolegýň či rôzne benefity, ako sú možnosti flexibilnej práce či dorovnanie materskej dovolenky do 100 % čistej mzdy.

Menštruačné potreby sú nevyhnutným mesačným výdavkom každej ženy a pre mnohé sú nákladnou položkou, najmä pre ženy žijúce vo vylúčených komunitách, ale aj pre rodiny s viacerými deťmi či pre neúplné rodiny. Tesco si uvedomuje výzvy, s ktorými sa ženy stretávajú počas svojich dní, aj preto sa ich snaží podporiť.

"V Tescu vytvárame prostredie, v ktorom sa ženy cítia bezpečne a pohodlne, a to aj počas svojich dní. Po úspešnom skúšobnom projekte na centrálnej kancelárii sme sa zaviazali, že zabezpečíme bezplatné dámske hygienické potreby aj pre naše kolegyne z obchodov a distribučných centier. Tisícky kolegýň majú počas práce prístup k produktom našej vlastnej značky Pro Formula. Veríme, že prispejú k väčšiemu pocitu istoty a pohodlia na pracovisku a môžu sa spoľahnúť na dostupnosť hygienických pomôcok – či už v prípade neočakávanej menštruácie, ich zabudnutia alebo akéhokoľvek iného dôvodu," hovorí Miroslava Rychtárechová, personálna riaditeľka Tesca na Slovensku.

Benefit je súčasťou jedinečného balíčka nových benefitov, ktoré Tesco predstavilo v októbri pre svoje kolegyne a kolegov s názvom Životná rovnováha na prvom mieste. Nové benefity majú prispieť k dosiahnutiu duševnej, fyzickej a finančnej pohody. Benefity zahŕňajú napríklad aj konzultácie so psychológom, 25 dní dovolenky pre všetkých s možnosťou dokúpenia ďalších piatich dní voľna či opatrenia podporujúce rodiny a flexibilitu. Reťazec chce pomáhať kolegyniam a kolegom čo najlepšie zvládnuť aj náročné situácie v živote bez ohľadu na to, čo pre nich život pripraví.

Tesco už v máji 2022 spustilo pilotný projekt bezplatných menštruačných potrieb pre svoje kolegyne v centrálnych kanceláriách. Reťazec tiež podporil unikátny projekt MenstruStation, ktorý pripravili stredoškoláčky z Bratislavy a vďaka ktorému majú teraz všetky žiačky strednej školy k dispozícii dostatok dámskych hygienických potrieb počas celého roka.

Informačný servis

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 26. júl 2024

horoskopy na dnes piatok 26 jul 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Ak plánujete dôležité stretnutia, radšej ich odložte. Situácia nie je jasná ani v obchodných záležitostiach. Popoludnie strávte radšej v objatí koníčkov.

Býk 21.4. - 21.5.

Ešte stále budete myslieť len na peniaze. Snažte sa vedome vytvoriť dobrú náladu. Občas treba vedieť žiť, vychutnať aj tú najmenšiu príjemnú chvíľu.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nosíte v hlave mnoho nápadov a dnes sa vám podarí jeden začať aj dokončiť. Planéty sú vám priaznivo naklonené, ich vplyv sa prejaví najmä v súkromnom živote.

Rak 22.6. - 22.7.

Na cestách by bolo dobré zvýšiť opatrnosť. V zložitej situácii sa riaďte svojou intuíciou. Zamyslite sa, či nevenujete priveľa pozornosti a úsilia bezvýznamným veciam.




Všetky Horoskopy pre Piatok 26. júl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie