• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Žena na mítingu expremiéra Babiša vyfackala strážcu zákona, interné vyšetrovanie potvrdilo pochybenia zo strany polície

Žena na mítingu expremiéra Babiša vyfackala strážcu zákona, interné vyšetrovanie potvrdilo pochybenia zo strany polície

Policajti v civile odviezli z akcie Babišovho hnutia ANO v Českom Krumlove ženu protestujúcu proti Babišovi neoznačeným autom na služobňu.

12.8.2022 (Webnoviny.sk) - Použitie donucovacích prostriedkov zo strany polície na mítingu Andreja Babiša v Českom Krumlove bolo podľa českého policajného prezidenta Martina Vondráška v poriadku.

Polícia situáciu nezvládla

Žena, proti ktorej polícia zakročila, totiž dala policajtovi facku. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz s tým, že Vondrášek pripustil, že na tomto mítingu nebola zo strany polície zvládnutá veliteľská rola. Vyplýva to zo záverov vyšetrovania Úradu vnútornej kontroly policajného prezídia, ktoré Vondrášek zverejnil v piatok.

Policajti v civile pri snahe oddeliť protistrany na mítingu ANO v Českom Krumlove pochybili tým, že nepreukázali príslušnosť k polícii.

Vondrášek preto vyzval riaditeľa juhočeskej polície, aby vyvodil osobnú zodpovednosť policajtov a veliteľov, ktorí v niečom v Českom Krumlove situáciu nezvládli.

Strážca zákona v Babišovej čiapke

Policajti v civile tiež odviezli z akcie Babišovho hnutia v Českom Krumlove ženu protestujúcu proti Babišovi neoznačeným autom na služobňu. Tento postup bol však podľa policajného prezidenta v poriadku.

Na ďalšom mítingu v juhočeských Borovanoch traja neuniformovaní policajti zakľakli školáka, ktorý chcel z mítingu odniesť reproduktor.

Zákrokom sa zaoberá Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov a jej záver zatiaľ nie je k dispozícii. Jeden zo zasahujúcich neuniformovaných policajtov sa tiež na Babišovom mítingu pohyboval v predvolebnej čiapke hnutia ANO.

Členovia antikonfliktného tímu

Po rokovaní s ministrom vnútra Vítom Rakušanom policajný prezident uviedol, že v neodkladných prípadoch nezáleží na tom, či na podobných verejných zhromaždeniach zasahuje policajt v civile alebo v uniforme, vo všetkých ostatných situáciách však majú zakročiť uniformovaní policajti.

S Rakušanom sa zhodol na tom, že na predvolebných mítingoch budú aj členovia antikonfliktného tímu, dokumentačnej skupiny a odboru vnútornej kontroly.

Školenia o zásahoch

Velitelia mestských a obvodných policajných riaditeľstiev a územných odborov dostanú jednodenné školenie o zásahoch a prítomnosti polície na zhromaždeniach. Školenie policajtov sa podľa Vondráška začne budúci týždeň v utorok.

Protesty odporcov a potýčky sprevádzali aj Babišov štvrtkový míting v Ústí nad Labem. Policajti na akcii zaznamenali jedno protiprávne konanie, budú však ešte vyhodnocovať vyhotovené záznamy.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie