• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Zelenskyj zúfalo žiadal USA o viac bojových lietadiel, možno ho videli poslednýkrát živého

Zelenskyj zúfalo žiadal USA o viac bojových lietadiel, možno ho videli poslednýkrát živého

Ukrajinský prezident Zelenskyj povedal, že Ukrajina si musí zabezpečiť svoj vzdušný priestor, buď prostredníctvom bezletovej zóny vynútenej NATO, alebo poskytnutím ďalších bojových lietadiel.

6.3.2022 (Webnoviny.sk) - Ukrajinský líder Volodymyr Zelenskyj v boji o prežitie svojej krajiny v sobotu „zúfalo“ požiadal amerických zákonodarcov, aby Spojené štáty pomohli dostať viac bojových lietadiel do jeho armády a prerušili dovoz ruskej ropy.

Zelenskyj začal súkromný videohovor s americkými zákonodarcami slovami, že je to možno posledný raz, čo ho vidia živého. Prezident zostal v Kyjeve, aj keď mesto zo severu ohrozuje obrovská ruská obrnená kolóna.

Zelenskyj povedal, že Ukrajina si musí zabezpečiť svoj vzdušný priestor, buď prostredníctvom bezletovej zóny vynútenej NATO, alebo poskytnutím ďalších bojových lietadiel. Zelenskyj už niekoľko dní prosí o vyhlásenie bezletovej zóny. NATO to však odmietla s tým, že by to mohlo vyvolať rozsiahlu vojnu s Ruskom na celom európskom kontinente.

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken po stretnutí so šéfom ukrajinskej diplomacie Dmytrom Kulebom na poľsko-ukrajinskej hranici pri dedine Korczowa uviedol, že o stíhačkách sa uvažuje.

Putin by mal skončiť za mrežami, tvrdí posledný žijúci prokurátor z Norimberského procesu

Benjamin Ferencz, posledný žijúci prokurátor v Norimberskom procese s nacistickými predstaviteľmi v rokoch 1945 - 1946, vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin by mal skončiť „za mrežami“. Povedal to v rozhovore pre britský The Mirror.


Zločiny, ktoré Rusko teraz pácha na Ukrajine, sú hanbou ľudskej spoločnosti. Zodpovední by sa mali zodpovedať za agresiu, zločiny proti ľudskosti a obyčajné vraždy. Čím skôr začnú ťahať zločincov pred súd, tým šťastnejší budeme,“ povedal Ferencz. Podotkol, že najprv by Rusko potrebovalo úplne novú vládu, aby Putina a jeho okruh najbližších spolupracovníkov mohli zatknúť a uväzniť.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Nepovažuje to však za nereálne a tvrdí, že Putin by napokon mohol skončiť vo väzení ako vodca bosnianskych Srbov Radovan Karadžič. „Je to veľmi realistické,“ dodal Ferencz, ktorý 11. marca oslávi 102. narodeniny. „Všetko, čo potrebujeme, je odhodlanie to urobiť, Rusi nežijú na Mesiaci. Chcem vidieť Putina za mrežami. Je to možné.“ skonštatoval.

Európska únia prijme ďalšie sankcie proti Rusku, ak neukončí vojnu, varuje Ursula von der Leyenová

Európska únia je pripravená prijať ďalšie sankcie proti Rusku, ak tamojší prezident Vladimir Putin nezastaví vojnu na Ukrajine. Podľa spravodajského webu CNN to v piatok uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

„Vieme, že tento konflikt sa ani zďaleka neskončil, a aby bolo jasné, sme pripravení prijať ďalšie prísne opatrenia, ak Putin nezastaví a nezvráti vojnu, ktorú rozpútal,“ povedala Von der Leyenová v Bruseli stojac vedľa amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena.

Pripojilo sa vyše 40 krajín

„Vďaka koordinácii so Spojenými štátmi sme spoločne navrhli, vyvinuli a zaviedli sankcie v rekordnom čase. Sankcie, ktoré demonštrujú naše odhodlanie prinútiť Putina, aby zaplatil cenu za svoju vojnu. Tieto opatrenia neberieme na ľahkú váhu, ale je jasné, že musíme konať,“ dodala.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Von der Leyenová uviedla, že viac ako 40 krajín sa teraz „čiastočne alebo úplne“ pripojilo k sankciám, pričom uviedla, že je to „dôkaz o odhodlaní globálnej komunity odmietnuť túto inváziu“.

Blinken pochválil Európsku úniu za jej reakciu na Rusko a povedal: „Táto únia je silná, je jednotná a koná.“

Musia vyvíjať tvrdý tlak

„Ak dovolíme, aby sa tieto princípy beztrestne porušovali, potom otvárame Pandorinu skrinku v každom kúte sveta, aby sa to opakovalo znova a znova,“ povedal.

Blinken taktiež varoval, že vojna na Ukrajine „sa možno tak skoro neskončí“ a že USA a európski spojenci musia na Rusko vyvíjať neustály tvrdý tlak. „Musíme to udržať, kým sa to nezastaví, kým sa vojna neskončí,“ skonštatoval.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie