• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Zelenskyj: História dá všetko do poriadku. A budeme s plynom, svetlami, vodou a jedlom… a bez vás

Zelenskyj: História dá všetko do poriadku. A budeme s plynom, svetlami, vodou a jedlom… a bez vás

Ukrajinský prezident označil najnovšie ruské útoky na civilné ciele za „úmyselné a cynické".

12.9.2022 (Webnoviny.sk) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil najnovšie ruské útoky na civilné ciele za „úmyselné a cynické". Bez prúdu podľa neho po útokoch boli Charkovská a Donecká oblasť, čiastočne stratili elektrinu aj Záporožia, Dnepropetrovsk a Sumy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Stále si myslíte, že nás dokážete zastrašiť, zlomiť, prinútiť nás k ústupkom? ... Chlad, hlad, tma a smäd pre nás nie sú také desivé a smrteľné ako vaše ,priateľstvo a bratstvo.‘ Ale história dá všetko do poriadku. A budeme s plynom, svetlami, vodou a jedlom... a bez vás," uviedol prezident a útoky na civilné ciele označil za teroristické.

Útoky sa odohrali v čase, keď Kyjev napreduje so svojou rýchlou protiofenzívou na východe Ukrajiny, ktorá vyhnala ruské sily z mnohých miest v oblasti.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie