• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Zelenskyj diskutoval s prezidentom Dudom o ďalšej podpore, poďakoval aj za starostlivosť o ukrajinských utečencov

Zelenskyj diskutoval s prezidentom Dudom o ďalšej podpore, poďakoval aj za starostlivosť o ukrajinských utečencov

Obaja sa zhovárali aj o súčasnej situácii na fronte a bezpečnosti v regióne.

10.2.2023 (SITA.sk) - Prezidenti Ukrajiny a Poľska Volodymyr Zelenskyj a Andrzej Duda v piatok diskutovali o „potrebe ďalších spoločných akcií na vojenskú podporu“.

Súčasná situácia na fronte

Ako referuje spravodajský web CNN, obaja sa zhovárali aj o „súčasnej situácii na fronte a bezpečnosti v našom regióne“ a programe „nadchádzajúceho samitu NATO vo Vilniuse“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zelenskyj poďakoval Dudovi za podporu, ktorú Poľsko poskytuje Ukrajine, vrátane starostlivosti o milióny ukrajinských utečencov.

Poľsko poskytne bojové lietadlá

Zelenskyj po štvrtkových schôdzkach v Londýne a Bruseli vyhlásil, že niekoľko európskych krajín je pripravených poskytnúť Ukrajine bojové lietadlá. Avizoval vtedy, že ho čaká séria bilaterálnych stretnutí, kde bude téme bojového letectva venovaná náležitá pozornosť. Mená krajín bližšie nešpecifikoval, no už vtedy sa špekulovalo o tom, že by to mohli byť napríklad Poľsko či Holandsko.

Poľský premiér Mateusz Morawiecki vo štvrtok povedal, že jeho krajina je pripravená poskytnúť Ukrajine bojové lietadlá, ale potrebuje sa dohodnúť s ostatnými spojencami v NATO, pretože stav poľských zásob je nízky.

Niekoľko európskych krajín je pripravených dodať Ukrajine bojové lietadlá, tvrdí prezident Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas štvrtkovej návštevy Bruselu vyhlásil, že niekoľko európskych lídrov vyjadrilo pripravenosť poskytnúť Kyjivu bojové lietadlá a ďalšie potrebné zbrane. Referuje o tom web Kyiv Independent.

Na tlačovej konferencii v belgickej metropole Zelenskyj povedal, že absolvuje sériu bilaterálnych stretnutí, kde bude téme bojového letectva venovaná náležitá pozornosť.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Poľský premiér Mateusz Morawiecki vo štvrtok povedal, že jeho krajina je pripravená poskytnúť Ukrajine bojové lietadlá, ale potrebuje sa dohodnúť s ostatnými spojencami v NATO, pretože stav poľských zásob je nízky.

Holandský premiér Mark Rutte sa zasa nechal počuť, že „nehovoríme nie“ a podotkol, že rovnaký postoj malo Holandsko predtým aj v súvislosti s inými zbraňovými systémami, ktoré nakoniec Ukrajina dostala. „Tieto diskusie prebiehajú za zatvorenými dverami,“ poznamenal Rutte.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie