• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Zdroje pre zabezpečenie verejných služieb nie sú postačujúce a riešenia nie sú systémové, tvrdí Aliancia

Zdroje pre zabezpečenie verejných služieb nie sú postačujúce a riešenia nie sú systémové, tvrdí Aliancia

Ešte v roku 2004 sa štát zaviazal, že do 10 rokov vybuduje sieť kanalizácie a aj možnosť napojenia na pitnú vodu pre všetky obce, v ktorých je počet obyvateľov nad 2000.

25.1.2022 (Webnoviny.sk) - Zdroje pre zabezpečenie verejných služieb nie sú postačujúce a riešenia nie sú systémové. Vláda musí svoj záväzok z roku 2004 naplniť.

Informoval o tom predseda strany Aliancia Krisztián Forró a poslanec Nitrianskeho Vyššieho územného celku Iván Farkas na tlačovej konferencii.

Štát nesplnil svoj záväzok z roku 2004

„Ešte v roku 2004 sa Slovensko zaviazalo, že do desiatich rokov vybuduje sieť kanalizácie a aj možnosť napojenia na pitnú vodu pre všetky obce, v ktorých je počet obyvateľov nad 2000. Žiaľ, do roku 2014 tento svoj záväzok Slovensko nesplnilo, kvôli čomu musí platiť sankcie,“ uviedol Forró.

„Aliancia preto žiada Vládu SR, aby vypracovala plán pre zabezpečenie plánu z roku 2004 v spolupráci s vodárňami a miestnymi samosprávami a aby sa vypracovali projektové dokumentácie. Vypracovanie tejto dokumentácie je v kompetencii miestnych samospráv,“ doplnil Forró s tým, že vláda by mala refinancovať vypracovanie potrebnej dokumentácie, keďže ide o nemalé finančné prostriedky.

Vládu žiadajú o navýšenie alokácie

„Vláda SR na najbližších desať rokov vyčlenila 270 miliónov eur na vybudovanie kanalizácie na napojenie na čistiace stanice pre obce nad 2000 obyvateľov a taktiež 110 miliónov eur pre obce do 2000 obyvateľov,“ podčiarkol predseda strany s tým, že pre obec s počtom obyvateľov okolo 3500 je výška sumy potrebná na vybudovanie kanalizácie okolo 15 miliónov eur, preto sú vyčlenené prostriedky postačujúce pre zhruba 20 takýchto obcí.

„Keď sa pozrieme na obce do 2000 obyvateľov, tak je tá situácia ešte horšia, keďže by sa táto pomoc vzťahovala na zhruba pre 15 obcí,“ uzavrel.

„Žiadame Vládu, aby zásadným spôsobom navýšila túto alokáciu, či už by to bolo z európskych štrukturálnych fondov alebo iných možných zdrojov,“ zdôraznil Farkas.

Pre napojenie obcí na pitnú vodu považuje Forró situáciu za ešte horšiu, pre ktorú Vláda SR vyčlenila zhruba 50 miliónov rokov pre najbližších 10 rokov.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie