• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Zdravotný stav prezidenta Zemana posúdi konzílium lekárov, záver bude známy pred schôdzou Poslaneckej snemovne

Zdravotný stav prezidenta Zemana posúdi konzílium lekárov, záver bude známy pred schôdzou Poslaneckej snemovne

Ak sa situácia týkajúca prezidentovho zdravotného stavu nezmení, obe komory parlamentu by mohli začiatkom budúceho mesiaca riešiť ďalší postup v súvislosti s jeho právomocami.

26.10.2021 (Webnoviny.sk) - Zdravotný stav českého prezidenta Miloša Zemana bude posudzovať novovzniknuté konzílium lekárov. Bude medzi nimi i rektor Karlovej univerzity v Prahe Tomáš Zima, ktorý podľa webu iDNES.cz potvrdil, že konzílium zasadne už koncom budúceho týždňa.

Rozhodne správa od lekárov

Konzílium by malo na budúci týždeň dostať lekárske záznamy o zdravotnom stave prezidenta. „Keď sa stretneme a poradíme, vydáme vyhlásenie. Myslím si, že je to správne,“ povedal Zima. Záver by mal byť známy začiatkom novembra, čiže v období, keď bude úvodná schôdza novej Poslaneckej snemovne. Tá sa zíde 8. novembra.

Pri rozhodovaní by mohli poslanci vychádzať práve zo správy vydanej konzíliom lekárov.

Stav prezidenta sa mierne zlepšil

V prípade, že by nastalo aktivovanie článku 66 českej ústavy, ktorý by Zemana zbavil jeho právomocí, tie by čiastočne prešli na predsedu vlády a čiastočne i na predsedu Poslaneckej snemovne.

Zeman je hospitalizovaný od nedele 10. októbra. Je v starostlivosti lekárov na Klinike anestézie, resuscitácie a intenzívnej medicíny Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe.

Český prezident sa podľa jeho ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala lieči pre komplikácie, ktoré vznikli popri jeho chronickom ochorení. V piatok nemocnica so Zemanovým súhlasom uviedla, že jeho stav sa v predchádzajúcich dvoch dňoch mierne zlepšil.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie