• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Zdravotné sestry získali ocenenie Biele srdce, minister Lengvarský im poďakoval za náročnú prácu

Zdravotné sestry získali ocenenie Biele srdce, minister Lengvarský im poďakoval za náročnú prácu

Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (štvrtý sprava) počas slávnostného odovzdávania ocenení Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek s názvom Biele srdce. Bratislava, 24. september 2021.

Ocenenie Biele srdce získalo 28 zdravotných sestier a jedna pôrodná asistentka. Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ SR) to uviedlo v tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Ocenenie pre zosnulé sestry a asistentky

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek sa rozhodla udeliť prvýkrát aj nové ocenenie – Cenu Johanny Bórik – Hrebendovej. To bolo udelené sestrám a pôrodným asistentkám, ktoré v boji s ochorením COVID-19 prišli o život. Na podujatí odznela aj veta, že „sestra je často posledná tvár, ktorú pacient vidí, keď zomiera na nemocničnom lôžku“.

Komora v kategórii Sestra a pôrodná asistentka v praxi ocenila 17 sestier z celého Slovenska a jednu pôrodnú asistentku. V kategórií Sestra a pôrodná asistentka – manažérka boli ocenení ôsmi laureáti. Tri ocenené boli v kategórii Sestra a pôrodná asistentka – pedagóg.

Pod záštitou prezidentky

Na udeľovaní cien, ktoré sa tento rok konalo po záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej, sa zúčastnil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO). Ten sestrám a pôrodným asistentkám poďakoval za ich prácu, ktorá je v čase pandémie ešte náročnejšia.

Okrem šéfa rezortu zdravotníctva sa na udeľovaní ocenení zúčastnili aj štátny tajomník MZ SR Kamil Száz, riaditeľ Odboru ošetrovateľstva a iných zdravotníckych profesií MZ SR Milan Laurinc spolu s Monikou Jankechovou, riaditeľkou Odboru zdravotníckeho vzdelávania MZ SR.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie