• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Zdanenie regulovaných firiem sa zrejme čoskoro stane realitou, Matovič chce už o týždeň oznámiť podrobnosti

Zdanenie regulovaných firiem sa zrejme čoskoro stane realitou, Matovič chce už o týždeň oznámiť podrobnosti

Podľa neho pôjde o podnikateľské subjekty, ktoré podnikajú na základe licencie na regulovanom trhu.

5.5.2022 (Webnoviny.sk) - Podrobnosti k zdaneniu firiem pôsobiacich v regulovaných odvetviach oznámi vláda budúci týždeň v stredu. Vo štvrtkovej relácii Braňo Závodský naživo v rádiu Expres to povedal minister financií a líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Vládna koalícia by podľa neho mala naplniť ustanovenia Ústavy SR, ktorá Slovensko definuje ako prorodinný a sociálny štát.

Návrh najprv musia predstaviť vláde

„SaS hovorí, že nesmieme zdaniť zdaniť extrémne bohaté firmy a nesmieme tieto peniaze posunúť rodinám ako pomoc v čase vysokej inflácie," povedal Matovič. Takýto záväzok však podľa neho neobsahuje koaličná zmluva, ani programové vyhlásenie vlády.

„Aj zo strategických dôvodov, keďže jedna časť sa tam bude týkať subjektov, ktoré by sa mohli zariadiť a fakticky by tým okradli štátny rozpočet, tak detaily povieme až v stredu, keď predstavíme celý návrh na vláde," dodal.

Sulíkovci nové dane nechcú

Zvyšok vládnej koalície chce finančnú pomoc rodinám financovať cez masívne zvyšovanie rôznych daní a aj nové dane zaviesť. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol predseda strany Sloboda a Solidarita a minister hospodárstva Richard Sulík.

„Sme zásadne proti, nové dane budeme vetovať, ak sa ústavným zákonom neschváli daňová brzda a ak výnos z novej dane nepôjde na zníženie inej dane alebo odvodu," povedal.

Krajniak ako obhajca zvyšovania daní

Minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) zvýšenie daní obhajuje.

„V programovom vyhlásení máme, že nezvýšime daňovo-odvodové zaťaženie a v tomto prípade pre 90 percent občanov budeme dane znižovať a možno pre 70 až 100 firiem budeme dane zvyšovať," povedal. Podľa neho sa tak daňovo-odvodové zaťaženie nezvýši.


„Ak tu existujú štátom regulované subjekty v regulovaných odvetviach, ktoré počas pandémie zarábajú násobne viac ako doposiaľ, považujem za logické, že minimálne časť z toho nadzisku použijeme na pomoc ľuďom," dodal Krajniak.

Na pomoc ľudom v boji so zdražovaním vláda v tomto roku vynaloží 260 miliónov eur a v budúcom roku jednu miliardu eur. V tomto roku sa prídavok na dieťa jednorazovo zvýši zo súčasných 25,88 eura na 100 eur. Na tento účel vláda vynaloží 83 miliónov eur. Prídavok sa zvýši pre 661-tisíc rodičov, ktorí majú 1,1 milióna nezaopatrených detí.


Vládna koalícia tiež plánuje zvýšiť prídavky na deti, daňový bonus, či zaviesť príspevok na služby pre deti. Zdroje na vyššiu finančnú pomoc rodinám chce vládna koalícia získať zvýšením daní pre približne 100 firiem.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie