• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Zatvorí sa pobočka pošty v popradskej časti Veľká? Nespokojní obyvatelia chystajú ďalšiu petíciu

Zatvorí sa pobočka pošty v popradskej časti Veľká? Nespokojní obyvatelia chystajú ďalšiu petíciu

Slovenská pošta plánuje svoju pobočku vo Veľkej zrušiť, podľa nej má Poprad nadštandardne veľa pôšt.

26.7.2021 (Webnoviny.sk) - V Poprade sa začína s organizáciou už druhej petície za zachovanie pobočky Slovenskej pošty v mestskej časti Veľká. Začiatkom júla odštartovalo prvú Občianske združenie Klub Veličanov. Ďalšiu chce v krátkom čase spustiť mestský poslanec Peter Dujava.

Zatvorenie danej pobočky avizovala Slovenská pošta už skôr, ide o súčasť optimalizácie organizačnej štruktúry a rušenia kamenných pobočiek na Slovensku. Podľa slov jej riaditeľa Martina Ľuptáka má Poprad nadštandardne veľa pôšt. Povinné sú v tomto meste tri, Poprad ich má osem.

Najbližšia pobočka na stanici

Veľká bola v minulosti mestečkom, v roku 1946 sa však zlúčila s Popradom. Pošta tam fungovala už pred viac ako sto rokmi, podľa dostupných informácií v nej bol v roku 1899 zriadený telegraf. Na jej históriu odkazuje aj Dujava.

„Jej zrušením odstavíme celú mestskú časť od poštových služieb. To v praxi znamená, že obyvatelia budú musieť navštevovať najbližšiu pobočku na železničnej stanici. Pre mnohých obyvateľov danej mestskej časti, a hlavne pre dôchodcov, sa takto výrazne zhorší kvalita bývania v danej mestskej časti,“ vysvetlil v pondelok pre médiá Dujava, ktorý je rodákom z Veľkej.

Obyvatelia žiadajú o pomoc 

Informácie o čase zberu podpisov, petičných hárkoch a petičnom výbore plánuje Dunaja poskytnúť v krátkom čase.

„Zároveň sa pokúsim celou váhou svojho poslaneckého mandátu zvrátiť nesprávne rozhodnutie rušenia pobočky pošty v tejto mestskej časti,“ uviedol s tým, že v tejto súvislosti sa na neho obracajú obyvatelia danej mestskej časti.

Presunutá do nových priestorov

O zámere zrušiť dve pobočky v Poprade informoval generálny riaditeľ pošty Martin Ľupták počas zasadnutia mestského zastupiteľstva v Poprade 11. júna. Pôvodne sa hovorilo o rušení pošty pri nemocnici a v mestskej časti Matejovce. Pri druhej spomínanej bol jedným z dôvodov zrušenia aj zlý stav budovy, v ktorej sídli.

V spolupráci s mestom Poprad však našla Slovenská pošta pre túto pobočku alternatívne riešenie. Zo súčasných priestorov ju presťahuje do nových, ktoré sa nachádzajú v miestnej spoločnosti. Ľupták ešte v júni avizoval, že ak nebude zrušená pošta v Matejovciach, namiesto nej sa zruší pošta v mestskej časti Veľká.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie