• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Zasadá pandemická komisia, premiér Matovič ohlási nové zmeny pre Slovensko (video)

Zasadá pandemická komisia, premiér Matovič ohlási nové zmeny pre Slovensko (video)

Od pondelka 16. novembra by sa mohli otvoriť divadlá, kiná a kostoly maximálne do 50 percent kapacity ich priestorov.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO), minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO), hlavný hygienik Ján Mikas a ďalší rokujú o 11. hodiny na Pandemickej komisii, po ktorej očakávame tlačovú konferenciu.

Premiér Matovič podotkol, že od pondelka 16. novembra by sa mohli otvoriť divadlá, kiná a kostoly maximálne do 50 percent kapacity ich priestorov.

Dodal, že takýto návrh predložil na štvrtkovom (12. novembra) zasadnutí konzília, ktoré s ním súhlasilo. Súčasťou návrhu je aj otvorenie posilňovní a plavární pre športové kluby maximálne do šiestich ľudí.

„Taktiež sa uvažuje nad umožnením nižších profesionálnych líg,“ dodal premiér s tým, že verí, že návrhy konzília dostanú dnes na zasadnutí pandemickej komisie podporu.


Rovnako sa od pondelka obnovuje školské vyučovanie aj v stredných špeciálnych školách, odborných učilištiach a praktických školách. Obnovuje sa aj prevádzka školských internátov a zariadení školského stravovania pre žiakov stredných špeciálnych škôl, odborných učilíšť a praktických škôl.

Premiér pripúšťa, že komunitné testovanie pre kritiku Sulíka nebude. "Ako presvedčím ľudí o komunitnom testovaní, keď kľúčový koaličný partner povie, že je to hlúposť?" povedal novinárom Matovič pri príchode na pandemickú komisiu. Dodal, že stranu SaS v koalícii chce a Sulíka nezvažuje odvolať.


Takže moje návrhy boli práve na Pandemickej komisii schválené:

1) od pondelka otvorené divadlá, kiná a kostoly s maximálnou kapacitou 50%

2) fitness a plavárne, max. 6 osôb, 15m2/os

3) spustená Slovenská hokejová liga a 1. futbalová liga, zatiaľ bez divákov

Zdroj: Facebook Igor Matovic

Tlačová konferencia


Predseda strany HLAS – sociálna demokracia Peter Pellegrini žiada premiéra Igora Matoviča, aby zrušil zákaz zhromažďovania a otvoril aj ostatné prevádzky, vrátane reštaurácií, štadiónov či fitnescentier.


Ak nie je hygienickým rizikom polovica kapacity kina, divadla, či kostola, potom je podľa neho neprijateľné, aby naďalej bol v platnosti zákaz zhromažďovania.


„Rovnako potom nie je rizikom ani desať ľudí v reštaurácii alebo sto ľudí na štadióne, ak dodržia všetky hygienické predpisy. Žiadam preto premiéra Matoviča, aby sa prestal hrať na sultána a neurčoval, čo bude otvorené a čo zatvorené, ale umožnil ľuďom slobodne žiť a dýchať,“ uviedol Pellegrini s tým, že premiér definitívne potvrdil, že jeho opatrenia proti koronavírusu nemajú žiadnu logiku a riadia sa len jeho momentálnymi emóciami.


„Útokmi sa koaličného partnera sa snaží zúfalo odviesť pozornosť zamaskovať svoje vlastné zlyhanie a nezmyselnosť nápadu celoplošného komunitného testovania. Igor Matovič zlyhal na plnej čiare a je načase, aby vrátil ľuďom ich práva a slobodu,“ dodal Pellegrini.


Sulík toto robil aj Radičovej, koalícia má podľa Matoviča držať spolu a nie si robiť „trápnučké naschvály“


Matovič prestáva byť vládcom situácie, SaS je víťazom. Takto vyzerajú konce volebných období

Matovič stráca pôdu pod nohami a zatýkanie nominantov Smeru mu nepomôže, tvrdí politológ

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie