• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Zákaz vychádzania bude mať od 19. apríla viacero výnimiek, vláda schválila aktualizáciu opatrení

Zákaz vychádzania bude mať od 19. apríla viacero výnimiek, vláda schválila aktualizáciu opatrení

Úlohou hlavného hygienika SR Jána Mikasa je ešte vydať vyhlášku, ktorou zabezpečí obmedzenia podľa COVID automatu.

16.4.2021 (Webnoviny.sk) - Kabinet schválil aktualizáciu opatrení, ktoré predstavitelia vlády ohlásili v utorok.

Úlohou hlavného hygienika SR Jána Mikasa je ešte vydať vyhlášku, ktorou zabezpečí obmedzenia podľa COVID automatu. Ide najmä o uzatvorenie príslušných prevádzok a zákaz podujatí, na ktoré sa nevzťahuje výnimka z obmedzenia zákazu vychádzania.

Zákaz vychádzania bude podľa uznesenia vlády platiť od 19. apríla od 05:00 do 01:00 nasledujúceho dňa. Obmedzenie však bude platné najneskôr do konca núdzového stavu, teda uplynutím 28. apríla. Zo zákazu vychádzania budú naďalej platiť výnimky v čase od 5:00 do 20:00.

Všetci sa nemusia preukazovať testom

Negatívnym testom sa však po novom novom nebudú musieť preukazovať osoby po očkovaní mRNA vakcínou, ak od očkovania uplynulo 14 dní po druhej dávke alebo po očkovaní vektorovou vakcínou, pričom od prvej dávky uplynuli štyri týždne. Naďalej platí, že test nebudú potrebovať ani osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 za uplynulých 90 dní.

Ak osoby neabsolvovali očkovanie alebo ochorenie neprekonali, negatívny výsledok PCR alebo antigénového testu nie starší ako sedem dní bude potrebný na cestu do maloobchodnej predajne alebo prevádzky či na hromadné podujatie, ktoré povolil Úrad verejného zdravotníctva SR.

Pre koho platia výnimky?

Táto podmienka sa týka aj cesty do a zo zamestnania zamestnanca školy a školského zariadenia. Platnosť testu pre ostatných zamestnancov či podnikateľov bude závisieť od zaradenia okresu do príslušného stupňa varovania podľa COVID automatu, výnimky z testovania pre nich platia rovnako.

Výnimky zo zákazu vychádzania naďalej platia aj pre cesty za účelom obstarania nevyhnutných životných potrieb, cesty do zdravotníckeho zariadenia, na testovanie, pohreb blízkej osoby, uzavretie manželstva či krst. Týka sa to tiež cesty za účelom starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného, cesty so psom alebo mačkou do vzdialenosti kilometra od bydliska, či cesty na účel vycestovania do zahraničia, okrem cesty na rekreáciu.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie