• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Začal sa nový školský rok, Gröhling s Hegerom zavítali do modelovej školy v Bratislave (video)

Začal sa nový školský rok, Gröhling s Hegerom zavítali do modelovej školy v Bratislave (video)

V školskom roku 2021/2022 sa celoslovenské testovanie žiakov piateho ročníka ZŠ, teda Testovanie 5 2021 uskutoční 18. mája 2022.

Vo štvrtok 2. septembra sa začal sa nový školský rok, ktorý minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) otvoril v modelovej škole na Tomášikovej ulici v Bratislave.

Na otvorení sa zúčastnil aj premiér Eduard Heger (OĽaNO), predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (SaS) a starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren.

Ako informoval odbor komunikácie a marketingu ministerstva školstva, šéf rezortu otvorí školský rok aj v základnej škole na Železničnej ulici v Bratislave. V školskom roku 2021/2022 by mali školy privítať 706 825 žiakov.

Desaťtisíce prvákov

Do prvého ročníka základných škôl (ZŠ) by malo nastúpiť viac ako 65-tisíc školákov a do prvého ročníka stredných škôl viac ako 42-tisíc študentov.

V súvislosti so začiatkom roka má štátna tajomníčka ministerstva školstva pre inklúziu, národnostné školstvo a celoživotné vzdelávanie Svetlana Síthová navštíviť Spojenú školu na Dolinského ulici v Bratislave a štátny tajomník pre šport Ivan Husár otvorí o 11:30 zrekonštruovanú telocvičňu na Evanjelickej spojenej škole na Námestí legionárov v Prešove.


Ako informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec, Zuzana Čaputová otvorí školský rok na základnej škole na ulici Dubová v Bratislave.

Jarné prázdniny si najskôr užijú na východe

Študenti by si mali najbližšie oddýchnuť počas jesenných prázdnin, ktorých začiatok je naplánovaný na 28. októbra. Vianočné prázdniny sa žiakom začnú 23. decembra a skončia 7. januára 2022. Polročné prázdniny pripadnú na pondelok 4. februára 2022.


Následne sú naplánované jarné prázdniny, ktoré si ako prví užijú študenti Košického a Prešovského kraja, následne žiaci Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja a poslední budú tí z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja.

Veľkonočné prázdniny sú tento školský rok naplánované od 14. do 19. apríla 2022. Letné prázdniny sa začnú tradične 1. júla 2022 a potrvajú do 2. septembra s tým, že žiaci nastúpia do škôl 5. septembra 2022.


V školskom roku 2021/2022 sa celoslovenské testovanie žiakov piateho ročníka ZŠ, teda Testovanie 5 2021 uskutoční 18. mája 2022. Celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka ZŠ, čiže Testovanie 9 2021, je naplánované na 6. a 7. apríla. Termíny maturitných skúšok sú rozvrhnuté od 15. do 18. marca 2022.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Piatok 29. marec 2024

horoskopy na dnes piatok 29 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Nebude na škodu veci, ak sa utiahnete trochu do úzadia. Okolie je zvedavé, ako ďaleko sa odvážite ísť. Svoje plány si však nechajte len pre seba.

Býk 21.4. - 21.5.

Pred vami je šťastný deň. Prekvapujúco zvládnete niečo, čo ste už chceli odložiť ako neuskutočniteľné. Večer prijmete pozvanie a dozviete sa tam veľa nového.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Nepreceňujte svoje doterajšie vedomosti a viac pozorujte. Partner vás poverí neľahkou úlohou, neberte ju ako skúšku preverenia vzťahu.

Rak 22.6. - 22.7.

Dnes budete nepokojní a neudržíte prchkosť v prijateľných hraniciach. Poobede budete pokojnejší a urobíte všetko pre to, aby ste nenarušili vzťahy.




Všetky Horoskopy pre Piatok 29. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie