• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Za uplynulý deň padlo vo vojne na Ukrajine ďalších 700 ruských vojakov, hlási ukrajinský generálny štáb

Za uplynulý deň padlo vo vojne na Ukrajine ďalších 700 ruských vojakov, hlási ukrajinský generálny štáb

Od začiatku ruskej invázie Moskva celkovo stratila už 131 290 vojakov, tvrdia Ukrajinci.

5.2.2023 (Webnoviny.sk) - Za uplynulý deň na Ukrajine podľa Kyjiva o život prišlo ďalších 700 príslušníkov ruských ozbrojených síl.

Od začiatku ruskej invázie tak Moskva celkovo stratila už 131 290 vojakov, uviedol v nedeľu na Facebooku generálny štáb ukrajinskej armády.

Ruské sily za uplynulých 24 hodín prišli aj o dva tanky, jedenásť obrnených bojových vozidiel pechoty a šesť delostreleckých systémov.

Od začiatku invázie na Ukrajinu ruská armáda stratila celkovo 3 220 tankov, 6 405 obrnených bojových vozidiel pechoty a 2 226 delostreleckých systémov.

Počas ruských útokov v Doneckej oblasti na Ukrajine zahynuli štyria civilisti, traja z nich prišli o život v Bachmute

Ruské útoky v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v sobotu zabili štyroch civilistov. Traja ľudia prišli o život v meste Bachmut a jeden človek zahynul v meste Jampil.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Uviedol to gubernátor oblasti Pavlo Kyrylenko. Dodal, že ruské útoky ďalších jedenásť ľudí zranili. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Proti účasti Rusov a Bielorusov na olympiáde v Paríži bojuje aj brat starostu Kyjeva a bývalý šampión v boxe Vladimir Kličko

MOV nedávno otvoril tému možnej účasti časti športovcov z Ruska a Bieloruska pod piatimi kruhmi v Paríži, skúma totiž možnosti ich kvalifikácie na OH.

Niekdajší olympijský šampión v boxe Ukrajinec Vladimir Kličko sa postavil na stranu svojej vlasti v boji proti Medzinárodnému olympijskému výboru (MOV) a jeho plánu umožniť štart istej skupine Rusov a Bielorusov na OH 2024 v Paríži.

Spolupáchatelia vojnových zločinov

Zlatý z OH 1996 v Atlante a profišampión v ťažkej váhe vo videu na sociálnych sieťach a weboch uviedol, že športoví lídri sa stanú spolupáchateľmi vojnových zločinov, ak športovcov z Ruska a Bieloruska pustia na parížsku olympiádu.

MOV nedávno otvoril tému možnej účasti časti športovcov z Ruska a Bieloruska pod piatimi kruhmi v Paríži, skúma totiž možnosti ich kvalifikácie na OH.

Vo Francúzsku by boli ako neutrálni športovci a súťažiť by mohli iba tí, ktorí nepodporujú vojenské ťaženie Rusov na Ukrajine. Ruská strana napadla ukrajinskú v druhej polovici februára 2022 a konflikt stále trvá.

Práve uvedená vojna spôsobila, že vo väčšine odvetví nemôžu Rusi a Bielorusi štartovať na medzinárodných podujatiach a tiež nemôžu organizovať vrcholné akcie.

Odkaz spred zbombardovanej budovy

Vladimir Kličko vo videu pred zbombardovanou budovou oslovil priamo prezidenta MOV Thomasa Bacha. "Svet vás sleduje a história vás bude súdiť. Veľa šťastia pri vašom rozhodovaní," hovoril niekdajší boxer.

"Ste zástupcom univerzálnych hodnôt - tolerancie a mieru. Poviem vám to takto, Rusi sú olympijskí šampióni v činoch proti civilistom. Nemôžete postaviť olympijské symboly na tieto kriminálne činy, pretože sa stanete spolupáchateľom tejto ohavnej vojny," pokračoval.

Vladimir Kličko je bratom starostu Kyjeva Vitalija Klička. Obaja v minulosti spoločne trénovali a väčšiu časť profikariéry strávili v Nemecku, teda vo vlasti prezidenta MOV Bacha.

MOV odmieta hanlivé vyhlásenia

MOV na video bývalého boxera reagoval vyhlásením, že "čo najdôraznejšie odmieta toto a ďalšie hanlivé vyhlásenia".

"Nemôžu slúžiť ako základ pre akúkoľvek konštruktívnu diskusiu," uviedol MOV a poukázal tiež na to, že podľa Charty ľudských práv OSN nesmú športovci čeliť diskriminácii na základe svojho pasu.

Možný kvalifikačný proces na OH 2024 majú pod palcom jednotlivé medzinárodné federácie. Isté je len to, že na základe dištancu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) nemôžu Rusi či Bielorusi získať miestenku na olympijský futbalový turnaj. Dôvodom sú obavy a aj reálna hrozba, že v takom prípade by ich súperi mohli nastúpiť na zápasy.

Na začiatok marca je naplánované stretnutie čelných predstaviteľov, na ktorom by nemali chýbať zástupcovia letných olympijských športov. Tam by mali prebehnúť rokovania na tému, ktoré nastolil MOV.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie