• Dnes je: Štvrtok 18. apríla 2024 meniny má Valér

Výstavba električkovej trate do Petržalky začne v septembri, mesto vyhodnocuje ponuku uchádzača

Výstavba električkovej trate do Petržalky začne v septembri, mesto vyhodnocuje ponuku uchádzača

Podpis zmluvy s vybraným zhotoviteľom, ako aj začiatok výstavby je naplánovaný na september tohto roka a kompletná stavba by mala byť ukončená do konca roka 2023.

Výstavba predĺženia električkovej trate do bratislavskej Petržalky by mala začať podľa plánu hlavného mesta v septembri.

„Aktuálne vyhodnocujeme ponuku uchádzača s najnižšou ponukovou cenou predloženou vo verejnej súťaži. Plánovaný termín spustenia realizácie výstavby električkovej trate až po Janíkov dvor zatiaľ stále platí v septembri tohto roka,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Cenové ponuky na základe vyhláseného verejného obstarávania na vybudovanie Nosného systému MHD – električkovej trate v úseku Bosákova – Janíkov dvor predložilo do 23. marca osem uchádzačov.

Súťaž prejde kontrolou

Po vyhodnotení ponúk a pred podpisom zmluvy s vysúťaženým zhotoviteľom musí byť celá súťaž predložená na povinnú kontrolu riadiacemu orgánu, ktorým je Ministerstvo dopravy a výstavby SR a Úrad pre verejné obstarávanie.

Podpis zmluvy s vybraným zhotoviteľom, ako aj začiatok výstavby je naplánovaný na september tohto roka a kompletná stavba by mala byť ukončená do konca roka 2023. Predpokladaná hodnota zákazky je 90 567 150 eur bez DPH a väčšina finančných prostriedkov bude mestu poskytnutá z fondov EÚ v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014-2020. Verejné obstarávanie bolo vyhlásené 20. októbra 2020.

Vyberajú dodávateľa

„Našou prioritou je čo najskoršia realizácia predĺženia električkovej trate na koniec Petržalky. Preto náš tím urobil všetko pre to, aby sme otváranie ponúk stihli podľa harmonogramu, čo sa nám podarilo. Aktuálne prebieha vyhodnocovanie ponuky uchádzača na predbežnom prvom mieste,“ vysvetlila Rajčanová.

Zároveň dodala, že zákon o verejnom obstarávaní nevie vylúčiť situácie, ktoré celý proces môžu spomaľovať. „Zatiaľ sa samozrejme nemôžeme vyjadriť ku konkrétnym ponukám, ktoré musia byť dôkladne preverené. Jediným cieľom mesta zostáva výber dodávateľa, ktorý vybuduje kľúčový nosný dopravný systém v Petržalke kvalitne a v požadovaných termínoch,“ uzavrela.

Najväčší projekt MHD

Nosný systém MHD – električková trať v úseku Bosákova – Janíkov dvor nadväzuje na prvú časť električkovej trate Šafárikovo námestie – Bosákova. Ide v súčasnosti o najväčší dopravný projekt MHD, ktorý odľahčí dopravu a plynule sa napojí na zrekonštruovanú električkovú trať na Starom moste, ktorá vedie ponad Dunaj.


Trasa električky je situovaná v koridore pôvodne plánovanej stavby rýchlodráhy v dĺžke zhruba 4,2 kilometra a z väčšej časti je lemovaná koridorom zelene a cyklotrasou. Súčasťou stavby je aj vybudovanie križovatiek s priečnymi komunikáciami, preložky technickej infraštruktúry a konštrukcií, a to najmä preložky inžinierskych sietí a úpravy koryta Chorvátskeho ramena.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie