• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Výhra Ruska by otvorila Pandorinu skrinku a posunula ľudstvo do temných vekov, povedal Podoľak

Výhra Ruska by otvorila Pandorinu skrinku a posunula ľudstvo do temných vekov, povedal Podoľak

Vojna na Ukrajine podľa Podoľaka nie je lokálny konflikt, ale je „otázkou, aký bude svet zajtra“.

29.5.2022 (Webnoviny.sk) - Zastavenie Ruska je podľa poradcu ukrajinského prezidenta Mychajla Podoľaka spoločnou misiou všetkých civilizovaných krajín. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že ruskí agenti presadzujú naratív, v ktorom poukazujú na to, že svet venuje viac pozornosti Ukrajine ako Afrike alebo Východu.

Vojna na Ukrajine však podľa Podoľaka nie je lokálny konflikt, ale je „otázkou, aký bude svet zajtra“. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Umožnenie výhry Ruska by „otvorilo Pandorinu skrinku a posunulo ľudstvo do temných vekov“, povedal tiež Podoľak.

Akýkoľvek autokrat by bol schopný vyvolať územné konflikty, zmocniť sa krajín a vyhladiť národy. Zastaviť Rusko je poslaním všetkých civilizovaných krajín. Čas je, ale mali by sme sa poponáhľať,“ dodal.

Oslobodenie Ukrajiny je podľa jej prezidenta každým dňom čoraz bližšie a je len otázkou času, než získa späť, čo jej vzalo Rusko. Volodymyr Zelenskyj vo svojom sobotňajšom nočnom videoprejave povedal, že pre to robia všetko.


Boje o mesto Sjevjerodoneck na východe Ukrajiny pokračujú. Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl na sociálnej sieti Facebook informoval, že v oblasti mesta ruské sily vykonávajú útočné operácie. Používajú pritom delostrelectvo.


Aj keď je jasné, že nákupom fosílnych palív z Ruska Slovensko podporuje zabíjanie civilistov na Ukrajine, žiada predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) o výnimku z ropného embarga až do roku 2024. Skonštatovali to mladí aktivisti zo študentského hnutia Z lavíc do ulíc, ktorí žiadajú embargo na fosílne palivá z Ruska bez výnimiek.


Aktivisti oponujú žiadosti premiéra Hegera o výnimku z embarga pre Slovensko do roku 2024. „Od 24. februára poslala Európska únia Kremľu približne 60 miliárd eur. Je najvyšší čas zastaviť našu závislosť na fosílnych palivách a zdrojoch, ktoré zapríčiňujú masívne ničenie, klimatickú krízu a utrpenie miliónov ľudí,“ odkázala klimatická aktivistka Juliane Gerbel.

Slovensko má záujem o lekárov a sestry z Ukrajiny. Uviedol to predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) počas návštevy v Nemocnici sv. Jakuba v Bardejove. Slúži v nej 15 ukrajinských lekárov. Väčšina z nich už niekoľko rokov a veľmi dobre sa na Slovensku adaptovali.


Zintenzívnená ruská ofenzíva vo východoukrajinskom Donbase podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského odzrkadľuje „očividnú politiku genocídy“. Vo svojom prejave ukrajinská hlava štátu povedala, že súčasná ofenzíva môže spôsobiť, že región bude neobývaný.


Vymenoval pritom mestá Popasna, Bachmut, Lyman, Lysyčansk a Sjevjerodoneck, ktoré chcú Rusi podľa jeho slov „spáliť na popol“ ako Volnovachu, či Mariupoľ. V mestách bližšie k ruským hraniciam, ako sú Doneck a Luhansk, ruské sily „zhromaždia každého, koho môžu, aby zaplnili miesta zabitých a zranených v okupačnom kontingente“, pokračoval Zelenskyj s tým, že to všetko spolu s deportáciami a masovým zabíjaním civilistov je „zjavná politika genocídy presadzovaná Ruskom“.

Ukrajinský prezident podľa spravodajskej televízie CNN zdôraznil, že vytváranie tlaku na Rusko je doslova záležitosťou záchrany životov a každé zdržanie, spor alebo návrh na „upokojenie“ Moskvy vedie k „novým zabitým Ukrajincom“ a novým hrozbám pre každého na kontinente.


Rusko podľa Ukrajiny rozmiestnilo v Čiernom mori 400 až 500 starých sovietskych mín, ktoré sa počas búrok uvoľňujú zo svojich kotiev a unáša ich voda. To znemožňuje vývoz tovarov z ukrajinských prístavov.

Hovorca odeskej regionálnej vojenskej samosprávy Serhij Bratčuk povedal, že Rusko blokovaním prístavov „vytvorilo potravinovú krízu vo svete“ a používa „informačné alibi“, keď obviňuje Ukrajinu z potravinovej krízy. Informuje o tom spravodajský portál BBC, ktorý pripomína, že spomenuté informácie sa nedali nezávisle overiť.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie