• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Vydrží Hegerova menšinová vláda? Väčšina Slovákov si to nemyslí, voliči OĽaNO však stále veria

Vydrží Hegerova menšinová vláda? Väčšina Slovákov si to nemyslí, voliči OĽaNO však stále veria

Opačný názor, teda že súčasná menšinová vláda vydrží a predčasné voľby nebudú, zastávajú traja z desiatich opýtaných.

30.9.2022 (Webnoviny.sk) - Takmer šesť z desiatich opýtaných (57,3 %) si myslí, že menšinová vláda Eduarda Hegera nevydrží a budú predčasné voľby. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO, ktorý vypracovali pre televíziu JOJ.

Opačný názor, teda že súčasná menšinová vláda vydrží a predčasné voľby nebudú, zastávajú traja z desiatich opýtaných (30,5 %). Prieskum agentúra uskutočnil na vzorke tisíc reprezentantov od 8. do 14 septembra.

Voliči Smeru a Hlasu nedôverujú

Najviac nedôverujú stabilite menšinovej vlády Eduarda Hegera voliči strán Hlas-SD (82,8 %), Smer-SD (77,8 %) a Republika (71 %). Menšina nevydrží častejšie podľa najmladších opýtaných do 33 rokov veku (59,3 %) a respondentov starších ako 50 rokov (viac ako 58 %).

Ide zväčša o ľudí so stredoškolským vzdelaním s maturitou (58,8 %) a obyvateľov Žilinského kraja (62,2 %), Prešovského (59,6 %), Košického (59,4 %) a Trenčianskeho kraja (58,6 %).

Opačný názor majú najmä voliči OĽaNO

K opačnému názoru, že súčasná menšinová vláda vydrží a predčasné voľby nebudú, sa prikláňajú najmä voliči hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (54 %), Kresťanskodemokratického hnutia (48,5 %), Progresívneho Slovenska (46,7 %), hnutia Sme rodina (43,5 %) a strany Sloboda a Solidarita (42,3 %).

Sú to najmä respondenti vo veku 34 až 49 rokov s vysokoškolským vzdelaním a obyvatelia Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela

iranom otriasli vybuchy americania hovoria o odvetnom utoku izraela

19.4.2024 (SITA.sk) - Izrael udrel na iránske územie. Informuje o tom portál spravodajskej televízie CNN, ktorej to povedal nemenovaný americký predstaviteľ. Cieľ podľa neho nie je jadrový.

Ako informuje tlačová agentúra AP s odvolaním sa na iránsku agentúru IRNA, Irán v piatok strieľal z protivzdušnej obrany po správach, že pri leteckej základni v meste Isfahán bolo počuť výbuchy. Protivzdušná obrana bola aktivovaná v niekoľkých provinciách, píše IRNA. Izraelská armáda pre CNN povedala, že momentálne nemá žiadne vyjadrenie.

Izrael aj napriek výzvam, aby tak nerobil, sľuboval reakciu na rozsiahly víkendový iránsky útok raketami a dronmi na jeho územie. Teherán vyhlásil, že svoj útok vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Provincia Isfahán je domovom lokalít spojených s iránskym jadrovým programom vrátane podzemného zariadenia na obohacovanie uránu Natanz.

Viac k téme: Útok Iránu na Izrael
Zdroj: SITA.sk - Iránom otriasli výbuchy, Američania hovoria o odvetnom útoku Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie