• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Vrtuľníky Black Hawk by mali prezbrojiť ešte pred voľbami, ale verejné obstarávanie je otázne

Vrtuľníky Black Hawk by mali prezbrojiť ešte pred voľbami, ale verejné obstarávanie je otázne

Za deväť kusov UH-60M Slovensko zaplatilo viac ako 228 miliónov eur.

13.12.2019 (Webnoviny.sk) - Vrtuľníky Black Hawk plánuje Ministerstvo obrany SR prezbrojiť ešte pred parlamentnými voľbami. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa rezortu Danka Capáková. Nateraz nie je známa výška nákladov, ktoré chce ministerstvo do výzbroje investovať.

Čakajú na tri vrtuľníky

Za deväť kusov UH-60M bez výzbroje Slovensko zaplatilo viac ako 228 miliónov eur. Nákup uskutočnilo ministerstvo obrany ešte počas pôsobenia Martina Glváča (Smer-SD) cez americký vládny program s tým, že ich neskôr Ozbrojené sily SR dodatočne vybavia.

„Projekt sa už realizuje. Zo strany ministerstva obrany boli už zadefinované požiadavky na vyzbrojenie a nasleduje proces ich obstarania,“ potvrdila Capáková. Ministerstvo čaká ešte na posledné tri kusy vrtuľníkov. Oproti pôvodnému plánu, že budú dodané do konca tohto roka, nastal mierny sklz.

Verejné obstarávanie bude otázne

„Posledné tri vojenské vrtuľníky UH-60M Black Hawk budú dodané na Slovensko začiatkom roka 2020. Posun termínu bol odkonzultovaný a po vzájomnej dohode schválený, čo umožňuje dohoda - „Letter of Acceptance“, na základe ktorej boli vrtuľníky cez FMS objednané,“ dodala hovorkyňa.

Na potrebe dodatočného vyzbrojenia sa zhodli nedávno koaliční aj opoziční poslanci. Otázne je, akým spôsobom bude výzbroj ministerstvo obstarávať, pretože premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) viackrát zopakoval, že pred parlamentnými voľbami už o veľkých armádnych projektoch vláda rozhodovať nebude.


Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Utorok 19. marec 2024

horoskopy na dnes utorok 19 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Urobíte krok k zmene zamestnania. Nebudete vyčkávať a pripomeniete sa i sám. Večer zhodnotíte, čo ste urobili počas dňa. Asi si určíte aj vyššie ciele.

Býk 21.4. - 21.5.

Mali by ste využiť schopnosť získať záujem ľudí okolo seba. Vďaka tomu narastú vaše šance na povýšenie a zlepšenie finančnej situácie.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Rozdielnosť vašich predstáv a skutočnosti vyvolá nové problémy a ťažkosti. Môžete si pomôcť, len prestaňte všetko komentovať.

Rak 22.6. - 22.7.

Vďaka vašej absolútnej sústredenosti sa vám podarí dotiahnuť pracovné záležitosti až do konca. Schôdzku, ktorú ste si dohodli, nezmeškajte.




Všetky Horoskopy pre Utorok 19. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie