• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Vonkajšie hranice Európskej únie zrejme zostanú zavreté dlhšie

Vonkajšie hranice Európskej únie zrejme zostanú zavreté dlhšie

Európska komisia naposledy vyzvala členské štáty 16.

8.4.2020 (Webnoviny.sk) - Európska komisia (EK) vyzvala štáty schengenského priestoru a pridružené štáty, aby predĺžili obmedzenia týkajúce sa ciest do Európskej únie (EÚ). Agentúru SITA o tom informovala vedúca tlačového tímu Zastúpenia EK na Slovensku Ingrid Ludviková.

Komisia naposledy 16. marca vyzvala hlavy štátov a vlád, aby zaviedli dočasné obmedzenie pre nepodstatné cesty do krajín EÚ na počiatočné obdobie 30 dní a nasledujúci deň predstavitelia štátov túto výzvu schválili.

„Skúsenosti krajín v pandémii ukazujú, že opatrenia uplatňované v boji proti šíreniu koronavírusu sú účinné, ak platia viac ako 30 dní. Navyše, opatrenia na ochranu vonkajších hraníc môžu byť účinné, len ak ich krajiny vykonávajú na všetkých hraniciach jednotným spôsobom. Komisia preto apeluje na koordinovaný prístup,“ informuje Zastúpenie EK.

Viac o téme: Koronavírus

Cestovné obmedzenie sa vzťahuje celkovo na 30 krajín, a to na všetky štáty schengenského priestoru vrátane Bulharska, Chorvátska, Cypru, Rumunska a štyri pridružené štáty Island, Lichtenštajnsko, Nórsko a Švédsko.

Viac k téme: COVID-19, hranice, Koronavírus, Schengen, zatvorenie hraníc

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie