• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Volkswagen oznámil obrovské investície v Bratislave, pripravuje sa na najväčšiu vlnu nových projektov

Volkswagen oznámil obrovské investície v Bratislave, pripravuje sa na najväčšiu vlnu nových projektov

Volkswagen Slovakia dosiahol minulý rok obrat vo výške 9,73 mld. eur a zisk pred zdanením na úrovni 278 mil. eur.

Volkswagen Slovakia avizuje v Bratislave masívne investície. Ako na výročnej tlačovej besede informovali vedúci predstavitelia automobilky, v rokoch 2023 až 2027 by to malo byť viac ako 1 mld. eur.

„Pripravujeme sa na vlnu nových produktov, najväčšia, ktorá tu doteraz bola, budeme veľmi veľa investovať,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Oliver Grünberg.

Príprava projektu

Vo fabrike vrcholí príprava projektu BETA+, ktorého súčasťou je príchod nových modelov Volkswagen Passat a Škoda Superb.

Súbežne s tým sa pripravuje už ohlásený príchod nového elektrického Porsche Cayenne. Volkswagen Slovakia však má prísľuby aj na ďalšie projekty v závode.

„Len v roku 2023 uvedieme na trh najmenej šesť nových produktov a do konca roka 2026 to bude 11 väčších či menších spustení výroby,“ priblížil Grünberg.

Rozvoj fabriky

Pre bratislavský závod a zamestnancov sú to pritom podľa vedenia spoločnosti mimoriadne dobré správy. S tým súvisí aj ďalší rozvoj fabriky.


„Pre projekty, ktoré sa uskutočnia v nasledujúcich rokoch, budujeme viac ako 70-tisís metrov štvorcových hál a budeme významne investovať do našej výrobnej infraštruktúry,“ pokračoval Grünberg. Polovica tejto plochy bude pritom potrebná pre spomínaný elektrický Porsche Cayenne.


Podľa samotnej automobilky je pritom dôležité, aby mala podporu zo strany štátu. Uvítala by posilnenie dialógu so zamestnávateľmi a predvídateľnosť pri prijímaní zákonov, podporu pri získavaní kvalifikovanej pracovnej sily, ale aj prijatie opatrení na rozvoj obehové hospodárstva a podporu výstavby zariadenia na zhodnocovanie odpadov.

Zisk spoločnosti

Volkswagen Slovakia dosiahol minulý rok obrat vo výške 9,73 mld. eur a zisk pred zdanením na úrovni 278 mil. eur. Rok 2021 fabrika ukončila s obratom 9,53 mld. eur a ziskom pred zdanením 264 mil. eur.


Objem investícií vlani dosiahol 345 mil. eur. Pretrvávajúce nedostatky v dodávateľskom reťazci však v uplynulom roku spôsobili pokles počtu vyrobených vozidiel.


Z výrobných liniek bratislavského závodu zišlo v roku 2022 spolu 268 685 vozidiel štyroch koncernových značiek.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 6,5 milióna vozidiel. Je pilierom slovenského exportu a zároveň jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine.


Vo fabrike aktuálne pracuje 10 900 pracovníkov. Od svojho vzniku u nás preinvestoval vyše 5 mld. eur. Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up! a Škoda Karoq.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Pondelok 18. marec 2024

horoskopy na dnes pondelok 18 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Silnejúca intuícia bude vhodne podporovaná. Vyriešenie zamotanej situácie, ku ktorej ste nemálo prispeli, je na obzore. Venujte sa tvorivej činnosti, môžete dosiahnuť pekné výsledky.

Býk 21.4. - 21.5.

Nemali by ste dlho otáľať s rozhodnutím. Niekto na to netrpezlivo čaká. Priveľmi nešpekulujte a urobte to, čo cítite. Môžete sa spoľahnúť na intuíciu, že vám správne poradí.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Kto nepracuje, nič nepokazí. Držte sa dnes tohto hesla po celý deň. Pri roztržkách radšej ustúpte. Najlepším spoločníkom bude pre vás nejaká kniha.

Rak 22.6. - 22.7.

To, že dokážete spontánne rozhodovať, je dobre pre vašu prácu. Je výhodné byť rýchlejší ako tí ostatní. Popritom však nestrácajte chladnú hlavu, aby ste nevyrobili nijakú hlúposť.




Všetky Horoskopy pre Pondelok 18. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie