• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Voľba generálneho prokurátora: Najviac hlasov od poslancov dostal Maroš Žilinka (video)

Voľba generálneho prokurátora: Najviac hlasov od poslancov dostal Maroš Žilinka (video)

O funkciu sa pôvodne uchádzalo sedem kandidátov – Čentéš, Šanta, Remeta, Kliment, Žilinka, Honz a Ján Hrivnák. Posledný menovaný sa však rozhodol svoju kandidatúru stiahnuť.

Poslanci vo štvrtok vo verejnej voľbe zvolili kandidáta na nového generálneho prokurátora. Stal sa ním Maroš Žilinka, ktorý získal 132 hlasov.

Vo verejnej voľbe hlasovalo 147 poslancov a všetci odovzdali platný hlasovací lístok. Žilinku ešte musí do funkcie vymenovať prezidentka Zuzana Čaputová.

Prokurátor Tomáš Honz získal vo verejnej voľbe 15 hlasov členov zákonodarného zboru. Ostatní kandidáti, teda prokurátori Jozef Čentéš, Ján Šanta, Rastislav Remeta a sudca Najvyššieho súdu SR Juraj Kliment nezískali ani jeden hlas.

Žilinku volili poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sme rodina, Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS), strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) aj nezaradení. Zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) mu dali hlasy deviati poslanci. Zo strany Za ľudí ani jeden. Hlas mu odovzdal aj predseda Smeru-SD Robert Fico. Honza podporili poslanci Za ľudí 11 hlasmi, a štyria členovia poslaneckého klubu SaS.

Výsledky verejnej voľby kandidáta na generálneho prokurátora

Meno kandidáta Za Proti Zdržal sa
Jozef Čentéš 0 30 117
Tomáš Honz 15 40 92
Juraj Kliment 0 45 102
Rastislav Remeta 0 30 117
Ján Šanta 0 32 115
Maroš Žilinka 132 8 7


O funkciu sa pôvodne uchádzalo sedem kandidátov – Čentéš, Šanta, Remeta, Kliment, Žilinka, Honz a Ján Hrivnák. Posledný menovaný sa však rozhodol svoju kandidatúru stiahnuť. Pôvodne sa mala voľba uskutočniť v stredu 25. novembra, neskôr bola presunutá na utorok 1. decembra a následne na štvrtok 3. decembra.

Video: Rokovanie parlamentu

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie