• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Vo Francúzsku sa rýchlo šíria nové mutácie COVIDU-19, lekári aj lídri požadujú ďalší lockdown

Vo Francúzsku sa rýchlo šíria nové mutácie COVIDU-19, lekári aj lídri požadujú ďalší lockdown

Britská mutácia sa veľmi rýchlo rozšírila

Vo viacerých francúzskych regiónoch sa rýchlo šíria nové varianty koronavírusu. Tamojšie úrady pre ne sprísnili opatrenia a vláda čelí tiež čoraz hlasnejším výzvam na nový lockdown na východe krajiny. Informuje o tom agentúra AP.

V prístavnom meste Dunkerque je za veľkú väčšinu nedávnych prípadov koronavírusu zodpovedný variant, ktorý po prvý raz identifikovali v Anglicku, uviedol v sobotu regionálny úrad zdravotníctva.

Regionálna samospráva nariadila prísnejšie pravidlá týkajúce sa nosenia masiek a vyzvala ľudí v Dunkerque a niektorých ďalších oblastiach, aby neodchádzali z mesta a obmedzili tak šírenie vírusu. Nemocnice v meste sú zaťažené, čelia nárastu počtu ľudí, ktorí potrebujú intenzívnu starostlivosť, a posielajú pacientov s ochorením COVID-19 do ďalších regiónov.

Britská mutácia sa veľmi rýchlo rozšírila

Francúzsky národný úrad verejného zdravotníctva vo štvrtok varoval, že šírenie spomínaných variantov koronavírusu môže počas nadchádzajúcich týždňov zhoršiť epidemickú situáciu v krajine. Variant, ktorý je dominantný vo Veľkej Británii, podľa najnovších dát úradu zaznamenali koncom januára u takmer štvrtiny všetkých prípadov v severnom Francúzsku a 20% prípadov v Parížskom regióne.

Najväčšia francúzska sieť súkromných laboratórií Biogroup zase v piatok zverejnila údaje, ktoré naznačujú, že odvtedy sa variant veľmi rýchlo rozšíril. Skupina tvrdí, že variant sa objavil u zhruba polovice jej testov z 1. až 7. februára, ktoré pochádzali zo západného Parížskeho regiónu.


Biogroup tiež zaznamenala nárast prípadov takzvaného juhoafrického variantu, a to v troch východofrancúzskych regiónoch. V Moselle počas prvého februárového týždňa variant objavili u takmer tretiny pozitívnych testov.

Minister sľúbil posilniť testovanie aj očkovanie

Minister zdravotníctva Olivier Veran do regiónu v piatok vycestoval a sľúbil posilnenie testovania aj očkovania. Vláda však dosiaľ odoláva výzvam niektorých miestnych lekárov a lídrov na nový lockdown.


Francúzsko od začiatku pandémie potvrdilo viac ako 3,4 milióna prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 80-tisíc súvisiacich úmrtí. Vládny postup pri riešení pandémie sa v krajine stretáva s rastúcou frustráciou.

COVID oddelenie ako z hororového filmu: Katastrofa menom Slovensko

Matovič je podľa Szalaya sľubotechna, pracovníci na COVID pracoviskách na príplatky stále čakajú

Matovičova vláda uštedrila zdravotníkom ďalšiu facku, praktické sestry nahradia zdravotnícki asistenti

Najčastejšie otázky o očkovaní proti COVID-19. Kedy na mňa príde rad a môžem vakcíny kombinovať?

Všetko o vakcínach proti COVID-19. Ktorá je najúčinnejšia a aké sú ich nežiaduce účinky?

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie