• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Vlhová je po prvom kole slalomu v Aare dvanásta, pre chybu stráca na vedúcu Shiffrinovú viac ako dve sekundy (video)

Vlhová je po prvom kole slalomu v Aare dvanásta, pre chybu stráca na vedúcu Shiffrinovú viac ako dve sekundy (video)

Američanka Mikaela Shiffrinová je na najlepšej ceste za prekonaním absolútneho rekordu Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev v SP.

11.3.2023 (SITA.sk) - Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej nevyšlo sobotňajšie 1. kole slalomu v rámci pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švédskom Aare, obsadila v ňom 12. priečku so stratou 2,15 sekundy na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Dvadsaťsedemročná Liptáčka absolvovala trať ako tretia, ale urobila veľkú chybu v strednej časti trate, pre ktorú stratila na Shiffrinovú v treťom sektore rovné dve sekundy. Druhý sektor mala pritom najlepší zo všetkých.

Deväť pódiových umiestnení Vlhovej

Americká reprezentantka vedie o 69 stotín sekundy pred Švédkou Annou Swennovou Larssonovou, tretia je s mankom 0,94 s Švajčiarka Wendy Holdenerová.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Pred Slovenkou sú aj ďalšia Američanka Paula Moltzanová, Kanaďanka Laurence St-Germainová, Slovinka Ana Buciková, Nemka Lena Dürrová, ďalšie Švédky Hanna Aronssonová Elfmanová so Sarou Hectorovou a Nórka Mina Fuerst Holtmannová. Druhé kolo je na programe od 13.30 h, trať stavia člen Vlhovej trénerského tímu Matej Gemza.

Shiffrinová si preteky užíva

"Je príjemné znovu dnes súťažiť, keďže po úžasnom piatku nepociťujem žiaden tlak," povedala Shiffrinová v cieli.

Vlhová zaznamenala v tejto sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní dokopy deväť pódiových umiestnení a jedno víťazstvo - v slalome v rakúskom Flachau. Okrem toho až osemkrát skončila na štvrtej priečke. V Aare už zaznamenala dva víťazné slalomy.

Istý veľký krištáľový glóbus

Mikaela Shiffrinová už má istý piaty veľký krištáľový glóbus v kariére (2017, 2018, 2019, 2022, 2023). Viac celkových prvenstiev v SP ako ona má zo žien na konte iba Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová (6), rekord oboch pohlaví patrí jej krajanovi Marcelovi Hirscherovi (8).

V historických štatistikách je už dlhšie najlepšou slalomárkou s 52 víťazstvami, po piatku je na čele aj v obrovskom slalome po boku Švajčiarky Vreni Schneiderovej (20 triumfov). V tejto sezóne získa aj malé glóbusy za slalom a obrovský slalom.

Američanka v piatkovom obrovskom slalome v Aare dorovnala absolútny rekord legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev v SP. Shiffrinová ich má na svojom konte 86, rovnako ako legenda. Ak uspeje aj v sobotu, stane novou historickou líderkou.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 18. apríl 2024

horoskopy na dnes stvrtok 18 april 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Dnes budete mať nákupnú horúčku. Saturn vám prinesie finančné straty, a preto sa radšej obmedzte len na nevyhnutné veci. Večer budete výborným spoločníkom.

Býk 21.4. - 21.5.

Dnes vám planéty pomôžu uplatniť vaše praktické schopnosti. Určite niečo vo svojom okolí zlepšíte a úplne prerobíte. Do práce sa vám podarí zapojiť aj najbližších.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Najlepšie výsledky dosiahnete práve vďaka priamočiarosti a otvorenosti. Padli ste do oka vplyvnej osobe, ktorá vám chce pomôcť. Je na vás, či ponúknutú pomoc prijmete.

Rak 22.6. - 22.7.

Tento deň najlepšie využijete, ak sa budete venovať tvorivej práci. Tu môžete svoju fantáziu neobmedzene využívať. Dobré výsledky budete dosahovať aj v štúdiu.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 18. apríl 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie