• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Vláda schválila Dlhodobý plán rozvoja rezortu ministerstva obrany, Naď je rád, že našli konsenzus

Vláda schválila Dlhodobý plán rozvoja rezortu ministerstva obrany, Naď je rád, že našli konsenzus

Cieľom plánu je aj navyšovanie a skvalitňovanie personálnych kapacít OS SR.

8.6.2022 (Webnoviny.sk) - Dlhodobý plán rozvoja rezortu ministerstva obrany s výhľadom do roku 2035 je jedno z východísk pre fungujúce Ozbrojené sily SR (OS SR).

Cieľom plánu je okrem vybudovania ťažkej mechanizovanej brigády aj navyšovanie a skvalitňovanie personálnych kapacít OS SR, reorganizácia Vzdušných síl OS SR v súlade s potrebami pre novozavedenú techniku, ako aj vytvorenie jednotky kybernetických operácií či dobudovanie Spoločného operačného veliteľstva.

Na rade je parlament

O materiáli ešte bude hlasovať parlament. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková v tlačovej správe.

„Na dnešnom rokovaní vláda opäť potvrdila záväzok zo svojho programového vyhlásenia, že bude viesť aktívny dialóg o cieľoch a potrebách zabezpečenia obrany štátu. Som nesmierne rád, že sme v tejto prioritnej veci našli konsenzus smerujúci k zabezpečeniu našej obranyschopnosti, ktorý sa po ruskej invázii na Ukrajinu stal ďaleko urgentnejšou úlohu, než sa ešte pred pár mesiacmi mohlo zdať,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Plán z roku 2017 neprešiel

Minister pripomenul, že dokument s názvom Dlhodobý plán rozvoja obrany s dôrazom na výstavbu a rozvoj Ozbrojených síl SR s výhľadom do roku 2030 nebol v roku 2017 schválený parlamentom.

Dlhodobý plán z roku 2017 bolo tiež potrebné aktualizovať po obsahovej stránke, aby reflektoval nové strategické dokumenty Slovenska, predovšetkým Obrannú stratégiu SR a Bezpečnostnú stratégiu SR.

"Schválením dlhodobého plánu rozvoja rezortu obrany sa tak Slovensko zaraďuje medzi krajiny, ktoré sú ochotné a schopné vnímať svoje potreby v oblasti obrany aj nad rámec jedného volebného obdobia,“ doplnil minister.

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video)

rusky bombarder tu 22m3 sa zrutil na juhu krajiny udajne bol zostreleny video

19.4.2024 (SITA.sk) - Lietadlo ruskej armády sa v piatok ráno podľa gubernátora Stavropoľského kraja zrútilo v tomto regióne na juhu Ruska.

Naliehavá správa. Na poli v okrese Krasnogvardejskoje havarovalo prúdové lietadlo ... piloti sa katapultovali," napísal gubernátor Vladimir Vladimirov na komunikačnej platforme Telegram a zverejnil fotografiu havarovaného lietadla.

Neskôr dodal, že dvoch pilotov našli živých a previezli ich do nemocnice. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Telegramové kanály uviedli, že stroj Tu-22M3, ktorý Rusko používa na útoky na Ukrajinu, sa zrútil, pretože bol zostrelený. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Iľja Jevlaš informácie o zostrelení vojenského lietadla v Rusku nepotvrdil ani nepoprel.

Tu-22M je nadzvukový strategický bombardér.

Viac k téme: Bombardér Tu-22M3, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruský bombardér Tu-22M3 sa zrútil na juhu krajiny, údajne bol zostrelený (video) © SITA Všetky práva vyhradené.


Počasie