• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Vláda sa zaviazala dobudovať areál Múzea holokaustu v Seredi, vybuduje aj pamätník

Vláda sa zaviazala dobudovať areál Múzea holokaustu v Seredi, vybuduje aj pamätník

Vláda tiež prisľúbila prehĺbiť využívanie existujúcich edukatívnych materiálov o histórii Rómov a o genocíde Rómov počas druhej svetovej vojny a prehĺbiť v tejto téme vedomosti žiakov a študentov.

8.10.2021 (Webnoviny.sk) - Vláda sa zaviazala dobudovať celý areál Múzea holokaustu v Seredi a vybudovať na bývalom appelplatzi pamätník venovaný obetiam holokaustu. Ten by mal byť dôstojným pietnym miestom vhodným na pripomenutie tragédie holokaustu a vzdanie úcty jeho obetiam.

Využitie protirómskeho rasizmu IHRA

Vyplýva to z odobreného Návrhu dobrovoľných prísľubov a záväzkov Slovenskej republiky na Fórum na vysokej úrovni k pripomínaniu holokaustu a boju proti antisemitizmu. Fórum sa uskutoční 13. októbra vo švédskom Malmö. Kabinet tiež prisľúbil prehĺbiť využívanie existujúcich edukatívnych materiálov o histórii Rómov a o genocíde Rómov počas druhej svetovej vojny a prehĺbiť v tejto téme vedomosti žiakov a študentov.

Vláda sa zaväzuje podporiť využívanie pracovnej definície antisemitizmu Medzinárodnej aliancie pre pripomínanie holokaustu IHRA v rámci ďalšieho vzdelávania sudcov, prokurátorov, advokátov, policajtov a ďalších právnických profesií. Vláda bude podporovať aj využívanie právne nezáväznej pracovnej definície anticigánizmu/protirómskeho rasizmu IHRA,“ konštatuje schválený, ktorý predložil Úrad vlády SR.

Členstvo v stálej organizácii EHRI

Ďalším záväzkom vlády je aj preložiť do slovenčiny materiál pripravený Medzinárodnou alianciou pre pripomínanie holokaustu IHRA Odporúčania venované identifikácii a boju proti skresľovaniu holokaustu a rozšíriť povedomie o ňom vo vzdelávacích inštitúciách, na slovenských vysokých školách, v ústavoch Slovenskej akadémie vied a najmä v inštitúciách vychovávajúcich budúcich pedagógov a tvorcov politík. Kabinet tiež zváži podporu vytvorenia slovenského národného uzla European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) a perspektívu členstva Slovenska v stálej organizácii EHRI.

Podujatie Fórum na vysokej úrovni k pripomínaniu holokaustu a boju proti antisemitizmu, Malmö, 13. október 2021 organizuje švédska vláda ako tradičný iniciátor celosvetových podujatí venujúcich sa pripomínaniu holokaustu. Na podujatie sú pozvané hlavy štátov a vlád z viac ako 50 krajín a ďalších približne 30 medzinárodných organizácií a partnerov. Každá zúčastnená krajina má na fóre prezentovať svoje národné dobrovoľné prísľuby. Záväzky bude priamo na zasadnutí prezentovať vedúci delegácie, ktorým bude predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO).

Zdroj WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené

Najčítanejšia najnovšia správa

Horoskopy na dnes Štvrtok 28. marec 2024

horoskopy na dnes stvrtok 28 marec 2024

Jednou z najčítanejších rubrík časopisov, novín aj niektorých internetových portálov sú práve horoskopy.

Čítajú ich viac ženy, no zaujmú i mnohých mužov.

Veď, kto by nechcel poznať svoju budúcnosť?

Astrológia nám nehovorí čo máme robiť, má nám len poradiť, čo by sme mali robiť vzhľadom na astrologický vplyv. Nakoniec, každý ma všetko vo vlastných rukách.

Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024

Baran 21.3. - 20.4.

Už nevyčkávajte, dnes treba konať. Poobede si môžete vydýchnuť, všetky úlohy budete mať pod kontrolou. Pozor na zdravie, dnešný výkon vás zaťaží.

Býk 21.4. - 21.5.

Zosilnený vzťah k štúdiu, ako aj potreba zmeny vás bude dostatočne napĺňať, takže sa dnes určite nudiť nebudete. Pripravuje sa neobyčajný zážitok, ak k nemu prispejete.

Blíženci 22.5. - 21.6.

Pocítite prílev energie. Využite ju pre rodinu! Zdá sa, že ste ju v poslednom čase zanedbali. Partner sa vám s niečím zdôverí, majte ohľad na jeho mienku.

Rak 22.6. - 22.7.

Zdá sa, že ste svoju rodinu v poslednom období zanedbali. Nezachádzajte priďaleko! Dnes a zajtra môžete všetko dobehnúť. Zmena vás poteší.




Všetky Horoskopy pre Štvrtok 28. marec 2024





Je nepochybné, že horoskopy v sebe ukrývajú tajomstvá o tom, čo nás čaká v oblasti lásky, rodiny či financií a zdravia. Človek je všeobecne veľmi zvedavý a preto chce vedieť čo ho môže stretnúť, čo ho čaká a či sa to aj naplní. Zároveň vždy dúfa len v to dobré. Preto máme tendenciu všímať si v horoskopoch viac pozitívne veci, ako tie negatívne.

Veľký stravovací horoskop. Jedzte podľa svojho znamenia.

Nečítate pravidelne denný horoskop? Robíte chybu, môžete si tým uľahčiť život!

Prečo radi čítame a veríme horoskopom?

Ako schudnúť podľa znamenia zverokruhu

Čo je najkrajšia vlastnosť vášho znamenia?

Najčastejšie používané klamstvá podľa znamenia zverokruhu


Počasie